Sidor

söndag 30 november 2014

Vilken vecka!

Detta har varit en vecka i full fart. Ännu mer än vanligt, alltså!

I tisdags var jag ledig och införlivade en 35-årspresent som jag har gett bort till en mycket god vän och släkting. En spa-dag på Kurorten. Väldigt bra present att ge bort när man kan hänga med själv också:).

Det var första gången jag var på spa. Trots att vi har alla möjligheter här i Varberg har det aldrig blivit av förrän nu. Vi kom dit på morgonen. Det var ombyggnation så det var lite rörigt. Dessutom gick ett gäng projektledare runt i badet och tittade på vad de skulle göra. Inte så trevligt och avslappnande. Kanske skulle man sänka priset när kunderna får utstå byggröra...?

Första behandlingen för mig var Tegnérs kurbad, vilket innebar att jag låg i ett badkar med massagestrålar som masserade hela kroppen i omgångar. Dessutom fick jag en ansiktsmask och lite ansiktsmassage. Mycket behagligt!

När vi var klara med första behandlingen fick vi slappna av i ett rum med stora fönster. Tyvärr blev inte avslappnandet så långvarigt då brandlarmet gick och vi fick utrymma. Även detta pga ombyggnationen...

Men det var iaf gött att bara ta det lugnt och snacka lite. Innan lunch tog vi en runda i en bastu och sedan klädde vi på oss vanliga kläder och gick och åt. Vilken fantastisk mat de hade! Det fanns så mycket gott att jag var alldeles mätt när det var dags för huvudrätten och fick lämna mer än hälften:(.

När vi ätit klart tog vi på oss och gick ut i solen för en promenad. Vi rundade fästningen och gick tillbaka. Helt underbart att få sol och frisk luft mitt på dagen!

På eftermiddagen skulle jag få fotvård.
I väntan på fotvård
Det var också väldigt behagligt. Jag blev av med all död hud, fixat till naglar och nagelband och lite massage. Fötterna blev som nya!

Efter sista behandlingen var det bara att skynda sig hem, ta in hästarna och packa väskan för att åka till Oskarshamn där vi skulle ha möte i två dagar.

Två nätter på hotell. Lång onsdag och dryg torsdag förmiddag. Strax efter kl 12 kom vi iväg hem igen. Jag var lite stressad, eftersom jag ville få gjort faktureringen så att vi skulle slippa göra det på lördagen. Som tur var gick resan bra och jag var hemma i såpass tid att jag precis hann köra iväg och få fixat det. Som tur är har jag fantastiska hästskötare som tog hästarna för mig!

Jag var helt slut efter resan och jobbandet. Att sitta still i två dagar är verkligen inte min grej! Ingen träning på hela veckan och frustrationen är ett faktum!

Därför stack jag hem tidigt i fredags och tog med mig Pelle och Selma på en promenad. Pelle var ganska lugn. Mest nyfiken på saker och ting, men det var inga problem med någonting egentligen. Vi var till och med i skogen utan att han fick spel:).

Duktig Pelle!
När jag var klar med Pelle klädde jag på mig min fantastiska overall som jag köpte på Gekås. Helt underbart varm är den. Det var ju någon liten plusgrad och snålblåst ute, så riktigt svinkallt var det!

Ridoverall, bra köp!
Jag red Bosse i paddocken. Han var lite tjurig. Går emot vänster skänkel ordentligt. Inte bra. Men jag antar att det handlar om att han behöver utbildas mer för att bli mjukare i sidorna. I övrigt gick det bra. Galopperade på fint, inga krumsprång.

Igår var Hanna här och skulle rida lite. Jag tänkte att det var bäst att ta Pelle med tanke på Bosses tjurighet. Jag hoppade först upp på honom och han var helt ok. Inte spänd. Lite stel i traven, så jag lät honom galoppera. Då började han studsa lite, men inget allvarligt.

Hanna fick hoppa upp på honom. Jag hade blivit lite varm och hängt jackan på staketet. Då fick han spel för det, så Hanna fick hoppa av igen. Jag fick övertyga honom om att den inte var farlig. Jag tog iofs på mig den igen eftersom det blev kallt. Så kunde hon hoppa upp igen.

Jag hade Pelle i longerlinan och när vi skrittat lite fick de gå ut på volten och trava. Det gick bra ända tills Pelle började galoppera och sedan studsa. Knäpphäst! Han kastade nästan av henne! Så då longerade jag honom lite mer utan ryttare. Och jäklar vad han sköt rygg och sparkade bakut! Helt galen!

Efter några varv slutade han med det och Hanna fick hoppa upp igen och skritta av honom lite. Det var lite väl spännande, tyckte jag...

Efter ridningen började jag pyssla lite inomhus med ljusstakar och grejer. Började hänga upp gardiner på övervåningen, men fick ont i ryggen och lade ner det efter ett tag. Idag fortsatte jag att städa lite och göra i ordning här inne.

Älsklingen hjälpte mig att slänga på vinterdäcken på bilen, vilket jag inte har hunnit med förrän nu. Det börjar ju änna bli dags nu...

Däckbyte
Efter däckbytet tog vi med oss Selma och gick ett varv runt Obbhult. Så skönt att komma ut, även om solen inte sken så länge medan vi var ute. Den orkade inte upp över trädtopparna riktigt.

Nu har jag ännu en fullmatad vecka framför mig, men sedan är det bara två veckor kvar till den härliga julledigheten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar