Sidor

lördag 22 november 2014

Markarbete

Eftermiddagen har tillbringats i traktorn och på hästryggen. Först sladdning av paddocken, vilket verkligen behövdes. Jag körde med piggarna på slättharven nedåt idag, då det inte riktigt funkade som jag ville när de låg uppochner. Det blev iaf riktigt bra och den blev tillräckligt fast efter harvningen så jag slapp dessutom välta den. Så gött!

Men tiden flög ändå iväg och klockan hann bli halv kvart i tre innan jag kom upp på Bosses rygg. Jag började med skritt på lång tygel och sedan olika övningar i skritt. Volter, sidförflyttningar och öppnor.

Planen var att trava över 12 bommar som jag hade lagt ut på mitten av ridbanan. En bra övning för att hitta takten. Jag tänkte även testa att galoppera lite.

Många bommar idag!
Han var mycket pigg idag, ville helst inte skritta. Men vid två tillfällen fick han "jag-vill-inte-gå-från-utgången"-istadighet då han inte gick varken framåt eller bakåt. Men med lite lirkande gick han till sist framåt ändå.

Det var lite mer "strid" idag och han kändes inte helt med på noterna. När vi travade över bommarna första gången blev det lite svårt på slutet och han trampade lite på dem. Men redan på andra försöket förstod han vad han skulle göra och det var klockrent. Även jag bättrade mig andra gången, genom att titta framåt istället för ner i backen.

Vi körde några gånger tills det satt perfekt. Sedan testade jag galopp och det gick alldeles lysande! Han fattade jättefint och galopperade på utan att vilja köra ner huvudet eller studsa. Duktig kille!

Som avslutning travade vi över bommarna uppifrån och ner. Det känns som om paddocken lutar åt det hållet och eftersom utgången ligger åt det hållet blir det gärna lite högre fart åt det hållet. Men även det gick jättebra! Jag var så nöjd med honom!

Solen försvann på förmiddagen och gråvädret tog åter makten. Men det var riktigt kallt att rida! Jag frös om öronen och lite om benen, trots långkallingar. Bosse däremot blev lite varm, så han fick på sig stalltäcket efteråt för att han inte ska bli för kall. Mysigt, tyckte han!

Myshästar och vovve!
Selma är fortfarande lite skraj för hästarna. Men ändå vill hon gärna gå på dem och skälla på dem. Speciellt när de står i boxarna och uppenbarligen inte kan komma åt henne. Pelle tycker däremot att det är ett jäkla oljud :)

Läskig Pålle!
Tyvärr hann jag inte med att få ut Pelle idag. Hoppas att det finns mer tid i morgon!

Det känns som om jag har hittat tillbaka till glädjen i ridningen och umgänget med hästarna igen. Det är verkligen superkul att rida igen! Och mysigt att pyssla med allt runtomkring. Dessutom blir allting mycket enklare och roligare när man har ordning på allt. Bra stall, bra sadelkammare och bra ridbana! Alla förutsättningar som behövs för att hålla igång hästarna och ridningen! Just nu känns det som om det kommer att bli mer av detta i framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar