Sidor

tisdag 4 november 2014

Ta vara på dagsljuset!

Idag har jag jobbat hemifrån. En stor fördel med det är att man precis hinner springa en runda innan det blir mörkt. Jag slutar ju jobba 15:30, så då har jag nästan 1½ timme på mig att springa. Det är mörkt när jag åker till jobbet på morgnarna och nästan mörkt när jag kommer hem, så det känns bra att nyttja det lilla ljus jag kan!

Men så ringde telefonen och så hann klockan bli 16:00 och lite till innan jag kom ut. Men det var tillräckligt ljust ändå.

Selma var (såklart) med mig och vi började springa på banvallen, där vi blev tvungna att springa om en häst och ryttare som vi hamnade bakom. Alltid lite lurigt, för man vet ju inte ifall hästen blir rädd. Men jag såg att den upptäckte mig långt innan jag kom fram till dem och när jag var ca 50-100 m bakom ropade jag att jag var på väg. Så då stannade ryttaren hästen och vi kunde lugnt passera förbi.

Det kändes lätt att springa, jag har ju vilat sedan i fredags, eftersom vi hade så mycket att göra i helgen. Jag hade lite ont i ländryggen efter allt jobb i söndags, så jag tyckte att det var bättre att vila.

Vi sprang vidare förbi Källängs kontrollhönseri, där det luktade väldigt starkt idag, URK! Sedan vek vi av på en grusväg och sprang förbi Torstorps paddock och sedan förbi själva gården och upp mot golfbanan.

Halvvägs till golfbanan svängde vi in mot Linneskogen och det började bli lite skumt ute. Jag vrickade fötterna irriterande många gånger på stenarna som låg på stigen, dock utan att skada mig.

Det går väldigt bra att springa nu. Jag håller mig runt 6-minuters-tempo utan att det känns jätte-ansträngande. Det bara flyter på, på ett härligt sätt. Hösten är definitivt min löpar-årstid! 8,7 km fick vi ihop på de 53 minuter vi var ute.

Nu när hästarna är inne och jag ger dem lite mer tid har jag faktiskt börjat fundera på om jag inte skulle ta och klippa dem. Framför allt Pelle har satt väldigt mycket päls och springer han några varv i hagen så blir han rätt svettig. Om jag nu skulle få tid (vilket jag borde få nu när renoveringen är så gott som klar) så behöver de definitivt klippas. En täckesklippning hade räckt. Då behöver de förvisso täcke när det börjar bli kallt eller regnigt, men de blir inte jättekänsliga. De blir lättare att hålla rena, vilket såklart är ett plus.

Klipper jag dem nu så blir det ganska lagom, så jag får fundera över detta i veckan. Har tyvärr ingen koll på ifall klippmaskins-skären är slipade, men det är väl bara till att testa ).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar