Sidor

tisdag 22 mars 2011

Produktutvärdering: "Relax Me"..

Pelle har nu ätit dubbel dos morgon och kväll i sju dagar av fodertillskottet "RelaxMe" som enligt tillverkaren ska ha en lugnande effekt på nervösa hästar. "Flera internationella toppryttare använder just detta tillskott för att få sina hästar lugnare, mindre stressade och mer fokuserade och harmoniska", sägs det på hemsidor som säljer produkten. För ca 500 kr får man en 750 g burk som inte räcker särskilt länge då man till en början ska ge 80 g/dag (den räcker alltså inte ens till den rekommenderade startmängden på 80g/dag upp till tio dagar).
Idag beslöt jag mig för att rida en runda på honom ute när jag kom hem från jobbet för att se om det hade någon effekt. Men såklar var han lika hysterisk som vanligt. Vi kom bort till hagen innan han var så nervös att jag beslutade att det inte var någon idé att sitta kvar på ryggen och riskera att falla av, utan istället gick med honom en runda.
Så jag måste dissa denna produkt totalt! Den är HELT VERKNINGSLÖS! Väldigt dyr också och verkligen ingenting jag rekommenderar till någon!
  
Kanske beror det på att Pelle egentligen inte är särskilt nervös av sig, utan spelar teater för att slippa arbeta, jag bet inte, men på honom funkade det inte alls. Någon ökad fokuseringsförmåga märktes inte heller.
I vanlig ordning var han "rädd" för "farliga" saker som islandshästar och små snöfläckar, men inte för dundrande tåg och lastbilar...
Men jag tror snarare att det är ännu ett verkningslöst fodertillskott som tillverkaren tjänar snuskigt mycket pengar på genom att lura folk att tro att det finns genvägar. Det finns inga genvägar. Enda sättet att få en lugn, harmonisk och fokuserad häst är att TRÄNA, TRÄNA och åter TRÄNA. Så "enkelt" är det. Och på vissa hästar hjälper inte det heller, de bara är som de är...

1 kommentar:

  1. Då slipper jag prova på Madicken ;-)
    Fick hjälp igår av min instruktör-cum-NH-tränare. Vi promenerade med henne bort mot läskiga hörnet vid ICA och tränade i princip på att hon ska kunna stå stilla lugnt och sansat.
    Det kommer nog att ta tid det här ;-)
    /inger

    SvaraRadera