Sidor

söndag 4 augusti 2019

Ut på tur med spänd Pelle

Idag har våra grannar haft öppen trädgård med utdelning av priset årets trädgård som de har vunnit. Himla kul! Det har varit rätt kaosartat här på gården med parkeringar kan man säga. Strax efter kl nio började folk komma, trots att trädgården inte öppnade förrän kl tio. Det var en jämn ström av folk hela dagen ända tills de stängde kl 16.

På eftermiddagen fick vi äntligen tummen ur och besökte Obbhults gård som ligger endast ett stenkast hemifrån. Dit har vi ju pinsamt nog inte lyckats ta oss fast att de har haft café och butik i flera år. Det var i alla fall ett jättemysigt ställe, men där var lika mycket kaos då trädgårdsbesökarna åkte dit efteråt.

När vi cyklade hem svängde vi in till våra grannar och snackade lite. De hade haft en häftig och intensiv dag som blev väldigt lyckad. Så nu har vi besökt årets trädgård också.


På kvällen tog jag in hästarna för att rida Pelle. Det var lite spännande att se hur han skulle bete sig idag efter nattens äventyr med vildsvin och rymning.

Han var rätt lugn när jag gjorde i ordning honom och det brukar han ju vara, men det kan ändra sig snabbt. Vi kom ut och jag märkte direkt att han var lite mer spänd än vanligt, han ryckte till vid minsta prassel i buskarna och gick med väldigt högburet huvud.

Högt huvud!
Men han gick ändå framåt och hade inga vändartendenser så det var ju positivt och bra. Jag valde att rida en runda som han är väldigt trygg med och det gick faktiskt jättebra. Han var lite slö i skritten, men jag manade på honom.

Det blev mycket skritt innan vi kom till gärdsvägarna och där hittade vi flera nytröskade åkrar. HURRA! Finns det något roligare än att rida på stubbåkrar?

Stubbåker!
Pelle var dock inte jättetaggad, utan travade lugnt på den första åkern. Jag har tänkt att jag ska försöka hitta rundor med fler och längre galoppmöjligheter för att stärka upp honom och bygga kondition.

Vi travade vidare och sedan kom det ännu en stubbåker där han äntligen fick galoppera. Eller det var väl mest jag som tyckte att det var äntligen, Pelle galopperade väldigt lugnt och nästan lite slött. Inget sug på bettet, nästan lite lunkande takt. Jag lät honom gå i högergaloppen som är lite svårare för honom. Till min stora glädje hittade jag ännu en stubbåker och där fick han gå i vänster galopp och på slutet tog han faktiskt i lite och verkade tycka att det var kul.

Någon som verkligen tyckte att det var kul var såklart jag! Det är ju så härligt att kunna galoppera igen! Som jag har saknat det! Och det är så kul att kunna rida Pelle på det här sättet igen! Han är så himla snäll och fin! Han blev förvisso lite spänd på vägen hem, men han traskade ändå på bra och visade inga tendenser att vilja vända. Så det blev en väldigt trevlig ridtur trots nattens övningar.

När vi skrittade vår grusväg hem så dök det upp två rådjur på åkern, en bock och en hind som jagade varandra i säden. Då blev Pelle riktigt spänd och tyckte att de var jätteläskiga. Men han stod tålmodigt still medan jag tog bilder och filmade rådjuren som var ganska nära oss.

Jag ser troll!

Rådjur i säden

Spänd Pelle!
Det gick bra och vi kunde skritta hem i lugn och ro och Pelle fick massor av beröm och godis för att han skötte sig så bra under vår runda. Det blir nog svårt att utmana honom med skogsrundor en tid framöver, men jag får helt enkelt anpassa ridningen efter förutsättningarna. Och om de jäkla vildsvinen kan hålla sig borta så hoppas jag att han kommer att lugna ner sig framöver så att vi återigen kan ge oss ut på skogsturer.

Dagens runda!
Bosse fick vila idag då hans skor verkligen sitter löst nu och han har ju sprungit en hel del i natt så jag vill spara på honom. Jag släppte ut hästarna i hagen igen och de verkade hyfsat lugna än så länge i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar