Sidor

torsdag 8 augusti 2019

Löpning, städning och ridning

Ännu en dag med lite blötare väder. Precis när jag vaknade tyckte jag att det regnade, men när jag gick upp sken solen. Det blev en löprunda med vovvarna till att börja med. Så skönt att springa!

Dock var högerhöften lite grinig så jag fick avbryta efter 5,5 km och gå resten av rundan hem. Men det var i alla fall skönt att komma ut på morgonkvisten och starta dagen med rörelse.

Till frukost blev det en kopp te, då jag fastar idag. Så jäkla gött att fasta! Jag får sådan otrolig energi och det känns så bra att låta kroppen vila från ätande. Efter att ha lyssnat på Jonas Coltings pod om hans 66-timmars fasta insåg jag att jag har gjort en sak fel... Jag har ju alltid kollagenpulver i mitt te och det innehåller ju protein, så när jag fastar ska jag dricka teet rent annars blir det ju ingen fasta... Så idag är det rent te som gäller. Två koppar te och några glas vatten är allt jag har satt i mig under dagen. Kl 19 har det gått 24 timmar och då ska jag bryta fastan med lite god mat.

Jag använder för första gången appen "Zero" där jag kan tracka fastan och lägga in varje gång jag fastar. Det blir faktiskt lite lättare när jag ser att jag har gjort de flesta av de 24 timmarna och inte har så mycket kvar. Kul pepp!

När jag hade druckit upp min kopp te var planen att rida, men så började det att regna. Så jag lade min robot-kamera-utrustning på laddning och så städade jag övervåningen. Det gick rätt smidigt och lätt och det är gött att inte göra hela huset på en gång. Så behöver jag inte lägga så mycket tid imorgon heller när jag tar resten.

Klockan hann bli ett innan jag kom ut och hämtade hästarna. Jag började med att sätta upp min Pixio i paddocken, men jag fick den inte att connecta med klockan så det var bara till att plocka ner allting igen. Så trist, första gången den krånglar!

Jag lade i alla fall fram två bommar med 15 meter emellan och ett litet kryss för mig och Pelle att latja runt med. Jag gick in med min kamerautrusning och när jag kom ut igen hade Pelle legat ner och rest sig igen och var full med spån.

När jag var i sadelkammaren och hämtade grejer till Pelle hörde jag ett stönande ute i stallet och när jag kom ut syntes Bosse inte till. Han hade helt sonika lagt sig ner i sitt mysiga spån. Jättetrött kille han också!

Trötthästen!
Men när Pelle och jag gick ut mot paddocken fick Bosse bråttom och reste på sig direkt. Ligga själv i stallet går minsann inte för sig!
Det blev ett väldigt kul pass med Pelle, så synd att den jäkla kamerautrustningen inte fungerade! Jag tog på mig sporrarna idag för att försöka få fram honom lite mer framför allt i skritten och det funkade rätt bra, han jobbade bättre än någonsin i skritten och blev faktiskt riktigt fin.

Vi travade igång och även traven var väldigt fin idag. Sidvärtsrörelserna blir bättre och bättre och formen också. Jag gjorde lite tempoväxlingar också för att variera. Och så travade vi över bommarna, vilket gick super. Red över en bom och lade volt, vidare till nästa och volt igen som omväxling.

Sedan började vi jobba i galopp och jäklar vad fin han var! Det är helt fascinerande hur mycket han utvecklas för varje gång vi är i paddocken! Så mjuk och fin och taktfast! Fina fattningar och avbrott gjorde han också.

Vi galopperade över bommarna också och det gick super. Han tog tag i dem och jag försökte att inte mecka för mycket, utan låta honom själv ta sig fram till dem. Det gick både bra och mindre bra, men det kändes som om Pelle tyckte att det var kul och att de gamla takterna sitter i. Han kan ju det här med bommar och galopp! Så himla kul!

Jag nöjde mig med bommarna eftersom det gick så bra och precis när vi kom in i stallet började det att ösregna!

Dagens bomövning med Pelle!
Det regnade medan jag gjorde i ordning Bosse, men när vi kom ut hade det precis regnat över. Jag tog dock det säkra före det osäkra och tog på mig regnjackan. Den behövdes inte som tur var!

Uppehåll och lite sol
Vi skrittade runt gärdesvägarna och molnen omkring oss var väldigt hotfulla, men vi klarade oss utan regn!

Hotfulla moln!
Nu fixar jag käk och om en liten stund ska jag bryta min fasta. Såhär ser det ut i appen!

Faste-appen Zero




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar