Sidor

lördag 3 augusti 2019

Galoppombyte och skritt-tur

Denna eftermiddag har solen skinit på mig på altanen. Så himla skönt! Igår kväll var vi hos ett par kompisar som inte bor så långt härifrån så vi kunde cykla dit och hem, men klockan var halv ett innan jag lyckades släcka lampan och somna. Det var inte riktigt aktuellt att ställa klockan tidigt, utan jag sov tills jag vaknade vid åttatiden. Rätt skönt ändå. Men det betydde att jag fick rida på eftermidagen/kvällen istället för på morgonen.

Hästarna stod i sin skogsdunge när jag kom till hagen och jag fick minsann hämta dem, de tänkte inte komma till mig, inte!

Jag började med Pelle idag också och eftersom han var så himla fin igår tänkte jag ta ett pass i paddocken. Trots att det var runt 25 grader varmt ute och strålande sol påverkades inte Pelle nämnvärt av det. Han var inte trött och blev inte överdrivet svettig.

Jag jobbade honom först i skritten. Där blir han så jäkla slö och jag får driva honom ordentligt för att få fram honom, men han jobbade bra i formen ändå, även om det gick lite långsamt.

Jag travade lite och han var jättefin till en början, sedan började han gå lite i otakt, men det blev bättre när jag satt ned i traven, då blev han faktiskt riktigt fin!

Vi testade lite galopp och han var så himla fin i vänstergaloppen! Rund och fin och i takt! Högergaloppen är lite svårare för honom men den var ändå mycket bättre idag än de senaste gångerna jag har ridit i paddocken.

Jag red lite övergångar, lite diagonaler med skänkelvikningar och sedan galoppfattning när jag kom till långsidan igen. Han fattade så fint! Jag galopperade över diagonalerna och då ville han springa på, sedan fick han gå i höger förvänd galopp. Men när jag skulle göra likadant åt andra hållet valde han att istället byta galopp och gjorde ett så himla fint byte! Han tycker ju att det är så kul med galoppombyten! Fina Pelle!

Det är så himla kul att han är så fräsch och fin nu, trots sina 23 år. Jag hade nog räknat ut honom förra året då han var halt, men han visar varje dag att han vill vara med och hållas igång. Det är så kul att känna att han utvecklas och att vi utvecklas tillsammans för varje pass. Det hade jag absolut inte räknat med att jag skulle få uppleva tillsammans med honom igen!

Jag har suttit och spanat på Hästnet efter ny häst, men börjar inse att jag ha världens två bästa hästar i stallet och att det gäller att ta vara på den tid vi har tillsammans! Snart kanske det går att hoppa Pelle också! Vi behöver dock hitta bra galoppsträckor så att han kan få träna lite mer kondition framöver!

Fina Pell!

Pelle spanaren!
Efter Pelle var det Bosses tur att få komma ut på skrittrunda. Jag fick dock börja med att skrapa bort en hel del flugägg. Så gött att jag har hittat ögonbrynskniv att ta bort dem med, det är ju så effektivt! Det är bara till att dra bort dem så försvinner de allihop och kommer aldrig att hinna hamna i hästarnas munnar!

Bosse fick gå runt Linnarp/Obbhult idag och det gick bra. Han blev rätt för en hemmasnickrad "kör sakta"-skylt, annars var han lugn och fin och skrittade på som han skulle. Han ville trava på ett ställe, men jag fick hindra honom. Åh, vad jag ser fram emot när vi kan lämna skritt-turerna bakom oss och äntligen kan får lite mer fart på våra rundor. Det gör nog Bosse också!

Hingrig Bosse som måste ta allt gräs han hittar i vägkanterna!

Sktitt-tur

Spanar på oberäkneliga kor!
När jag kom hem med Bosse närmade sig klockan åtta på kvällen och jag såg till min glädje att Magnus hade tänt grillen, Jag var rätt hungrig då, eftersom jag bara hade ätit frukost vid tio-tiden.

Men jag fick mig en rejäl överraskning när jag kom in i stallet och där stod ett glas rosé-vin och väntade på mig! Tänk att min käre sambo visste att jag var sugen på just det och just då! Där fick han många pluspoäng!

Skål!
Tur att han hade täckt över vinet eftersom det svärmade flugor runt glaset!

När jag hade fått ut hästarna i hagen väntade grillad entrecôte och lite andra gottigheter på mig. En perfekt avslutning på en fin dag! Det blev ännu en fantastisk sommarkväll där vi kunde sitta ute. Det var helt vindstilla och härligt ute! Det gäller att ta vara på de där härliga kvällarna, snart är det vinter igen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar