Sidor

torsdag 15 augusti 2019

Torsdag

Nu börjar denna vecka gå mot sitt slut och helgen börjar nalkas. När jag kom hem från jobbet hängde regnet i luften och jag funderade på ifall jag skulle hinna rida Pelle en runda innan det bröt ut.

Jag slängde i mig lite käk och startade min 24-timmarsfasta...

Faste-appen
Sedan gick jag ut i stallet, hämtade hästarna som stod nära grinden idag också. Smidigt! Det sparar ju rätt mycket tid och gräset i sommarhagen får chans att återhämta sig och växa sig starkt nu när det regnar lite varje dag.

Jag tittade på Pelles hov, där han hade fått balltrampet i tisdags. Det kändes ju lite missmodigt då, även om han inte hade ont av det, så fick jag känslan av att vara inne i en oändlig skadekarusell.

Men idag var det nästan helt läkt, det gick knappt att se att han var skadad. Så härligt! Han har bra läkekött trots sin ålder!

I tisdags

Idag
Jag tog på mig regnjackan när vi gav oss ut, men det blev mest kvalmigt att ha den på sig och vi fick inget regn på oss förutom några lättare droppar på slutet.

Vi tog rundan om Linnarp-Obbhult och Pelle var jättesnäll och modig idag. Förvisso en runda som han är väldigt bekväm med. Vi travade lite också och det gick superbra, han sprang rent och fint!

När vi kom till grushålan ville jag utmana honom lite och svängde in mot Stensared. Oj, vad tempot sjönk, han trodde ju att vi skulle skritta hem. Men efter lite övertalning skrittade han på bra ändå och vi svängde in på en liten grusväg som inte ens jag har utforskat tidigare.

Där började han med att studsa till pga något som jag inte uppfattade, men jag fokuserade bara framåt och drev på honom. Han travade lite osäkert och var väldigt uppmärksam på omgivningen, lite beredd på att vända vilken sekund som helst. Men han gick ändå på bra framåt och fick massor av beröm för sitt mod.

Tyvärr var det någon som hade skjutövning och då vågade jag inte fortsätta, så då fick jag vända tillbaka och istället styra kosan mot Stensared igen, där han återigen blev väldigt spänd och inte alls tyckte att det var någon bra idé att gå just den vägen, men jag lyckades övertala honom där också.

Vi tog en liten runda där och passerade några kossor, ett skjul och en läskig vattenbalja som låg uppochned. Han var spänd, men lyssnade återigen framåt. Det börjar faktiskt kännas som om han litar mer och mer på mig och lyssnar på mig mer och mer framåt. Kanske rider jag mer beslutsamt och är lugnare och stabilare i sadeln, men jag vågar inte ta ut någonting, utan njuter av varje gång som det går bra.

När vi kom ut på asfaltsvägen var han lugn igen och skrittade med en väldigt fin skritt med mycket energi hela vägen hem. Återigen en mysig och trevlig runda med honom!


Tungsug efter godis
När vi kom tillbaka och jag borstade av honom och gjorde i ordning efter ridturen började det att regna lite mer.

Bosse fick kratsade hovar, Metacam och liniment på sitt knä. Idag tyckte jag nog att han rörde sig mer normalt igen. Han travade faktiskt upp på kullen när jag släppte dem i hagen igen och då såg det jättefint ut. Så bra! Hoppas nu att det håller i sig!!!

Runda med avstickare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar