Sidor

söndag 4 augusti 2019

Nattliga upptåg

Kl 03:00 i natt väckte Magnus mig. Han stod i sovrummet med hörselkåpor på huvudet och bössan i högsta hugg och jag hörde något om hästar. Jag drog ur öronpropparna ur öronen och frågade vad som stod på. "Din häst står i trädgården och fräser". Jaha, tänkte jag, om Pelle står i trädgården och fräser, var är då Bosse någonstans??

Det var bara till att ta på sig kläder och glasögon, tända ytterlamporna och ge sig ut. Jag tände upp i stallet och hämtade grimmorna innan jag gick ned i trädgården för att se om jag kunde hitta hästarna. Båda två var där, men de var inte ett dugg intresserade av att bli inhämtade.

Pelle var fruktansvärt upprörd och stod och trumpetade så högt han kunde. Jag har nog aldrig sett honom så upprörd någon gång!

Jag fick inte tag i någon häst utan fick gå tillbaka till stallet och hämta en skopa foder att locka med. Då kom de springandes båda två och blev som två plåster så då fick jag inte på grimmorna för det. Men jag lyckades på något sätt tråckla på grimman på Pelles huvud med en hand och sedan ledde jag in honom i stallet med Bosse som hängde tätt på bakom. För en gångs skull gick Bosse rakt in i sin box utan krusiduller och jag kunde stänga in dem där.

Jag stängde stalldörren på baksidan för att öka tryggheten för Pelle, som hade svårt att komma till ro i sin box eftersom han fortfarande var upprörd. Men de fick lite hö att tugga på och sedan kunde jag gå in och lägga mig igen.

Det som hade hänt är troligtvis att en flock vildsvin har jagat ur dem ur hagen, för Magnus hade hört ljud av grisar strax innan han hörde Pelle.

Så idag fick jag gå upp och först kolla hur det såg ut i trädgården, men det var inte så mycket hovspår, bara lite hästskit som jag fick plocka upp.

Hästskit i trädgården
Sedan fick jag köra bort till hagen och kolla var hästarna hade gått igenom stängslet någonstans för att laga det. Som tur var hade de sprängt grinden, så det blev inte så mycket att laga, bara hänga dit nya grindar.

Sprängd grind

Resterna av grinden
När jag kom tillbaka till stallet såg Pelle fortfarande tveksam ut, men det gick bra att få ut dem i hagen och de stannade där. Fast de var upprörda och väldigt spända, men efter ett tag insåg de att hagen var ok och de började att beta. Allt lugnt. Nu hoppas jag bara att de håller sig i hagen i fortsättningen på nätterna så att jag inte behöver ha dem inne, det är jag inte intresserad av...

Tveksam Pelle

De var ju hungriga i alla fall


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar