Sidor

onsdag 14 augusti 2019

Balltramp...

Igår körde jag om Apoteket på väg hem för att hämta Metacam till Bosse och Bravecto till vovvarna. Men när jag kom till apoteket fanns det inget Metacamrecpt... SUCK! Men så mailade jag djursjukhuset idag och fick svar direkt att min veterinär skulle fixa det så snart hon börjat jobba och efter ett tag fick jag också bekräftelse på att receptet var klart, så det var ju snyggt fixat av dem!

När jag kom hem fixade jag lite snabb mat innan jag stack ut till stallet och hämtade grabbarna. De går ju i vinterhagen nu och det är så skönt att det inte tar någon tid att hämta dem. De stod dessutom ganska nära grinden, så det va ovanligt smidigt.

Bosse var fortsatt öm i sitt bakknä och hakade lite när han gick, men han fick lite linimentbehandling på knäet när jag var klar med Pelle. Jag frågade veterinären om hon tyckte att det var någon idé att hålla på med liniment och det tyckte hon kunde vara bra för knäet, så då kör jag på det. Allt man kan göra som låter saker gå i rätt riktning är ju bra.

När jag började göra i ordning Pelle såg jag till min fasa att han hade fått ett balltramp vänster fram. Jaha, tänkte jag, ska det nu inte gå att rida honom heller??? Men jag gjorde rent såret och smorde in det med jodopaxsalva och han reagerade ingenting när jag pillade med det och inte heller när vi kom ut. TACK OCH LOV!

Balltramp
Vi tog rundan runt Mute-Linnarp på gärdsvägarna. Nu har det ju regnat en del och det har lett till att det inte riktigt är läge att rida på stubbåkrarna, men däremot har grusvägarna blivit mjukare, så det är ju bra.

Han var rätt pigg igår, lite små-spooky, men gick framåt överallt. Jag hade en jäkla tur på vägen hem då vi stod och väntade på en traktor som skulle passera såg jag hur en älg sprang över en åker längre bort. Pelle såg inte älgen, men jag misstänker kanske att han fick span på den tidigare då han glodde lite misstänksamt på traktorn som spridde sväm på åkern. Jag tror att han hade blivit väldigt rädd om han hade sett den och då kanske jag hade fått sitta av och gå sista biten hem...

Vi lyckades klara oss från regnet, som hotade runt omkring oss, inte förrän jag var på väg in i stallet efter att ha inspekterat lite i sommarhagen öppnade sig himlen och det vräkte ner regn en stund. Men då var jag ju på väg in så det gjorde inget.

Annars var Pelle väldigt trevlig igår. Han travade helt rent och galopperade lite också. Han var rätt framåt och fin också. Härligt att kunna rida honom såhär igen!

Utsikt från Pelles rygg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar