Sidor

söndag 26 november 2017

Söndagspyssel

Idag vaknade vi upp till ett ganska regnigt Mute. Så jag bestämde mig snabbt för att ta en tur till Falkenberg och min mor för att hjälpa henne lite med julgardiner och annat.

Det är lustigt, jag har inte alls sett fram emot att adventspyssla eller jul överhuvudtaget. Jag tycker mest att det är en nästan löjeväckande köphysteri som slutar i antiklimax efter en fullständigt hysterisk julafton.

Men så stod jag där och strök julgardiner och då kom faktiskt lusten krypande. Lusten till att plocka fram ljusstakar, hänga upp julgardiner och göra en rejäl städning. Tur det, för nästa helg är det ju första advent!

Jag hade planerat att hinna rida på eftermiddagen. Det hade inte min käre sambo... Istället för att köra raka vägen hem skulle vi visst in på nyöppnade Jula och kolla. Den första som hittade något som vi behövde där var faktiskt jag:). Det blev inhandlat lite bra-att-ha-grejer och ljusstakar till stallet och hundgården.

Så när vi kom hem fixade jag till ljusstakarna i stallet. Jag köpte led-ljusstakar, så de får stå tända dygnet runt.  Såhär fint blev det i stallet:

Julmys i stallet
Det är väl lite typiskt ändå, att hästmänniskan fixar adventsstakarna i stallet först:). Men jag tänkte ta mig an huset i veckan. Ta några fönster i taget och fixa så att jag bara kan dammsuga och svabba golven snabbt på lördag förmiddag. Sedan är jag redo för advent!

Tyvärr blev det ju ingen ridning idag. Men det var faktiskt trevligt och kul att bara umgås med min mor och med min sambo. Eftersom det har varit jakt och ridning varje helg sedan i september så har det inte blivit så mycket tid över för varandra. Och det är självklart värt mycket!

Imorgon kommer äntligen hovis så då ska Bosses sko på. Om den inte sitter kvar måste jag göra något annat. Har funderat på någon typ av barfotaboots. För att låta hovarna få en chans att växa ut samtidigt som jag rider igång honom. Tyvärr kostar de ju ca 2000 kr/par, så jag vill ju helst veta att det funkar innan jag lägger de pengarna. Men jag ska höra mig för och se ifall jag har någon i min närhet som har några erfarenheter på området...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar