Sidor

söndag 5 november 2017

Snälla hästar

Gårdagen bjöd på härligt grått höstväder, lite lätt vind och runt tio plusgrader. Perfekt för att motionera hästarna!

Jag började med Pelle. Slängde på honom sadel och träns och stack iväg på en tänkt runda runt Linnarp. När jag passerade grushålan hörde jag att det var någon typ av maskin som höll på vid banvallen, så jag planerade om rundan och det blev en tur runt Stenaljung istället.

Pelle gillade inte riktigt förändringen och jag fick driva på honom en hel del genom grushålan. Sedan fick vi en kille som gick framför oss och då traskade han på riktigt bra. När vi sedan passerade killen blev han spänd och gjorde en nittiograderssväng för något osynligt, men jag drev på honom framåt och det gick bra.

Vi travade på härliga grusvägar och sedan slappnade han av när han insåg att vi var på väg hemåt på välkända vägar. Det var så kul att det gick så bra som det gjorde. Han är väldigt lugn och reagerar inte så kraftfullt på saker och ting som han har gjort tidigare och det känns verkligen jättebra.

Kanske har åldern tagit ut sin rätt i kombination med att han inte har någon kondition just nu, men man vet ju aldrig, han kan ju ha sina dåliga dagar också framöver. Men nu ska jag njuta av att det går så bra som det gör och att det är superkul att rida honom!

Coola Pelle!
När jag var klar med Pelle skyndade jag mig ut med Bosse. Det var lite skumt ljus redan vid fyratiden igår och jag kände att det var bråttom att komma igång och hem igen innan det blev mörkt. Vi traskade iväg längs Obbhultvägen och svängde in mot Skattagården. När vi skulle passera ett annat hus så började han trixa och ville inte gå framåt. Men sporrarna bet och det blev bara en kort meningsskiljaktighet innan vi kom vidare. Så skönt!

Resten av rundan gick jättebra och han hade härlig framåtbjudning utan att vara för pigg. Helt perfekt var han! Så kul att rida honom också!

Förra helgen drömde jag om islandshästar, nu känner jag att jag redan har två väldigt roliga hästar som ger mig det jag vill ha på alla plan!

Bosse skogshäst
Idag ska Bosse ridas och Pelle ska ut på promenad med hyresgästen. Ska bli kul att visa lite fina ridvägar som vi har här omkring!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar