Sidor

fredag 17 november 2017

Effektiv eftermiddag

Idag är det fredag och jag passade på att sticka lite tidigare från jobbet idag eftersom det var strålande solsken ute. Perfekt för en ridtur, tänkte jag.

När jag kom hem tog jag in hästarna och sadlade Pelle. Han har ju varit så trevlig, lugn och snäll det senaste, så jag tänkte att det skulle bli fint att rida honom.

Till en början gick det mycket bra. Han hittade en energisk och jämn skritt. Lite ovanligt för att vara honom. Men så vände vi in på banvallen. Han hade nog tänkt en annan runda för plötsligt försvann all framåtbjudning och han gick och tvekade. Han var inte rädd för något eller så, bara väldigt tveksam.

Ut på Linnarpsvägen fortsatte tvekandet. Sedan gick han på bra och så plötsligt försvann framåtbjudningen och höger bakdel svängde in. Precis innan vi kom fram till en grusväg tryckte jag upp honom i trav för att komma undan en bil. Då ville han knappt trava.

När jag sedan lät honom trava på grusvägen kändes det som om han höll på att ge sig iväg och det blev väldigt spänt. Jag saktade av och han var spänd i skritten. Kändes allmänt knepig.

Det blev stopp vid ett ställe och jag valde att hoppa av när en gubbe kom släpandes på en stor vit säck. Det var väldigt farligt enligt Pelle!

Vi kom förbi och jag hoppade upp på honom igen en bit bort men då var han återigen väldigt spänd. Det hoppades och studsades och så var han sådär som han kan bli när han vill framåt men jag måste hålla i honom för att han inte ska ge sig iväg.

Men allt gick bra och vi kom hem helskinnade och jag var ändå rätt nöjd med honom. Det blåste rätt mycket ute så det var kanske inte så konstigt att han var lite på tårna. Men jag trodde ju att han hade blivit gammal och klok. Inte denna gången heller...

Fina Pelle!
Efter ridturen for jag in och städade igenom hela huset. Sanerade badrummet och toaletten, dammsög och svabbade golven. Så skönt att få ha städat på fredagen så att resten av helgen kan ägnas åt annat!

Efter städningen fick hästarna komma in och sedan körde jag ett styrkepass med mina nyinköpta "TRX-band". Jag använde appen "Suspension workout" och körde en full body träning. Väldigt trevligt sätt att träna styrketräning på, tycker jag ändå. Det känns som något som jag kan tänka mig att fortsätta med. Jag misstänker att jag kommer att få grym träningsvärk efter detta. Jag körde ju ett annat träningspass med enbart kroppsviktsövningar i måndas och har haft träningsvärk sedan dess...

Nya träningsredskapen
Efter träningen blev det dusch och sedan matlagning. Köttfärslimpa med fyllning av champinjoner och ädelost fick det bli med goda tillbehör. Så gott!

Nu är jag snart klar för sängen. Fredagkvällar är jag inte stark och pigg precis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar