Sidor

lördag 25 november 2017

Halkiga vägar

Igår kväll kom jag äntligen hem efter att ha varit i Stockholm sedan i onsdags kväll. Jag tog tåget i onsdags eftermiddag och landade i Stockholm strax efter åtta på kvällen. Jag bodde på Radisson som ligger ända intill stationen. Anledningen till att jag var där var att jag skulle gå en kurs som var förlagd bara en kort promenad från hotellet. Så smidigt!

Det var en intensiv och intressant kurs och jag tar med mig mycket bra grejer "hem". Igår var det så dags att åka hem igen. Det var rätt skönt att lämna storstan. Jag kommer aldrig att bli en stadsmänniska. Jag vantrivs något så fruktansvärt, faktiskt.

Det var så skönt att svänga in på grusvägen och inte se en människa eller bil eller något annat. Bara hem ljuva hem!

Hästarna såg nöjda ut när de fick natthö av mig. Min fantastiska hyresgäst har hjälpt mig att ta in dem och fixa med hö och mockning och annat på kvällarna och min kära sambo har släppt ut dem på morgnarna. Så bra att kunna få den hjälpen! Men nu ska jag inte resa mer den här vintern har jag tänkt. Jag trivs bra här hemma!

Idag var det lite fruset ute, men solen var på gång så jag tänkte att det skulle bli fint ridväder idag. Efter att ha fakturerat stack jag ut i stallet och hämtade in grabbarna. Bosse fick börja.

Jag hade en plan på att rida honom i Obbhult-skogen för att få lite fina ridvägar. Men när jag kom upp i Linnarp var det blankis både på asfaltsvägen och grusvägen. Eftersom Bosse fortfarande bara har en sko var det inte läge att brodda, utan vi fick skritta försiktigt i dikeskanterna. Inte alls vad jag hade planerat. Så tråkigt!

Jag tyckte inte att det var någon idé att ge mig upp i skogen, asfaltsvägen dit var ju snorhal, så vi vände hem istället via grushålan. Men Bosse var glad över att få komma ut i alla fall och det är ju faktiskt igångsättning som vi håller på med, så en timmas skrittur är ju bra ändå.

Bosse och isen
Eftersom väglaget var som det var tog jag Pelle på promenad. Vi gick upp i skogen. Han var lite små-stissig, men ville mest äta gammalt dött gräs:). Det blev en kort promenad, men han fick i alla fall röra på sig. Fast där var det inte lika halt, så jag skulle ha valt ett annat ställe att rida Bosse på än vad jag gjorde. Lätt att konstatera i efterhand...

Efter hästarna gav jag mig på att tvätta bilen. Det var sista gången jag gjorde det själv. Så jäkla tråkigt! Jag hatar verkligen att lägga tid på något så tråkigt! Nästa gång blir det biltvätt!

Nu är det sista helgen i november och snart har jag några veckor härlig julledighet att se fram emot. Jag hoppas på bra ridväder och massor av träning då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar