Sidor

torsdag 2 november 2017

Häst-mys

Vilken jättefin höstdag det har varit idag! Solen har skinit och temperaturen har varit 12 grader i skuggan. Jättehärligt! Tyvärr spenderades större delen av dagen inomhus jobbandes, men jag hann med en löprunda på lunchen. Och sedan hann jag upp på hästryggen en vända innan det blev mörkt. En av fördelarna med att jobba hemifrån är ju att man är hemma när man jobbat klart så att man slipper lägga en halvtimme på vägen.

Jag har kommit in i ett häst-mood nu och jag tycker det är superhärligt att spendera tid med hästarna. Lagom till mörkret och kylan, men samtidigt är det faktiskt bästa tiden att sätta igång hästarna nu.

För eftersom de inte har ridits regelbundet på flera år, behövs det inte så långa ridpass. Max 30 minuter. Det betyder att det inte tar så fasligt lång tid att motionera dem. Så därför hinner jag ofta med det om jag sticker ut direkt till stallet när jag kommer hem från jobbet.

Så om jag lyckas få igång dem nu kommer de att vara vältränade lagom till våren då det blir ljust igen och man kan rida längre pass.

Både Pelle och Bosse är på bra humör just nu. Bosse går framåt när jag ber honom och Pelle är fortfarande ganska lugn. Precis som jag vill ha dem!

Ikväll kom hovis och fixade nya dojjor, så då passade jag på att putsa bådas utrustningar samt mina skor och shortchaps. Välbehövligt! Både hovslagarbesöket och putsandet gick ovanligt snabbt och lätt! Kul att putsa när man har någon att snacka med!

Såhär trött var han idag också!h

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar