Sidor

söndag 5 november 2017

Ridtur och promenad

Ännu en fin höstdag! Eller till en början var det väl mindre fint med lite regn, men när jag tog in hästarna för ridtur kom solen fram. När jag satt upp på Bosse kom det lite regn, men det sprack upp igen och vi fick se lite sol i alla fall.

Bosse och jag gav oss iväg mot Obbhults skog. Ett fantastiskt fint område med jättefina grusvägar i härlig skog. Jag hade räknat med att rundan skulle ta ca 45 minuter, vilket skulle vara lagom nu när vi inte riktigt har kommit igång än.

Det var första gången denna vecka som jag fick rida honom i riktigt dagsljus, så det kändes bra och tryggt.

Bosse var jätteduktig, han traskade på överallt, blev lite smårädd på några ställen, men jag hade inga problem med att få fram honom. Framåtbjudningen var där och han var pigg och nöjd utan att vara alltför framåt.

Grusvägarna är svängiga och kuperade och han travade på jättefint. Jag låter honom trava när han vill det och det passar bra och ibland ber jag honom om trav. Tyvärr kom vi fram till en grind som var stängd och jag såg att det gick kor där inne i hagen. Efter mina upplevelser med folk- och hundilskna kor i somras ville jag inte chansa på att gå igenom hagen med Bosse, så det var bara till att vända.

Då blev såklart rundan mycket längre än beräknat, eftersom kohagen dök upp i slutet av rundan. Så istället för 45 minuter var vi ute nästan 1½ timme... Känns lite taskigt mot Bosse som inte är igång. Men han hade fin framåtbjudning hela vägen och han verkade tycka att det var lika kul som jag tyckte att få komma ut i skogen. Så det var nog ok ändå. Svettig som en gris blev han!

Bosse och skogen

Jag är så nöjd med att Bosse har kommit på att han kan gå i en jättefin energisk skritt på lång tygel istället för att takta hela vägen hem när man vänder hemåt. Så mycket bättre än tidigare! Och han var grymt cool idag också. Han går fram överallt och han gör ingen grej av att det kan finnas "farliga" grejer längs vägen. Så nu är det jättekul att rida honom!

Jag hade bestämt tid med min nya hyresgäst också att vi skulle gå ut med Pelle och Lukas och jag blev nästan lite sen till det.

Men det var bara till att slänga av Bosse grejerna och in med honom i boxen och sedan borsta Pelle och slänga på honom benskydd och träns. Vi gick en kortare runda genom skogen för att de skulle få se vilka ridvägar som finns och så. Jag höll mig på marken eftersom Pelle brukar hata att vara i skogen och vara fullständigt skräckslagen. Där vi gick idag har han t.ex. slängt av mig rakt in i ett träd när han blev rädd för något.

Men något har hänt med Pelle. Han var hur lugn som helst. Han stressade inte upp sig över någonting på hela rundan och då var vi ändå på ställen där han brukar få sina utbrott och blir hysterisk. Så det kändes också väldigt bra. Kanske var det sällskapet som gjorde susen, Lukas är ju en lugn häst. Eller så har Pelle blivit gammal och klok. Jag hoppas på det senare.

Det var i alla fall roligt att komma ut och snacka lite och umgås med någon som delar hästintresset. Även om jag är van vid att rida själv och tycker det är kul, så är det kul med sällskap emellanåt.

Det är också väldigt kul att ha kommit igång med hästarna nu. Det har varit väldigt fördelaktigt väder denna vecka, vilket har underlättat att komma ut. Hoppas på en fortsatt fin höst och vinter med många härliga ridturer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar