Sidor

måndag 28 mars 2016

Nu börjar det hända grejer!

Jag har ju haft lite problem med att Bosse beter sig lite underligt under dressyrsadeln. Han går i otakt, i undertempo, vill inte gå fram och slänger hit och dit med huvudet. Så därför har jag nu ridit två pass i hoppsadeln i paddocken, vilket har gått jättebra, så idag tyckte jag att det var dags att prova dressyrsadeln igen.

Det var rätt blåsigt idag, men solen sken i alla fall, så det var rätt behagligt ute. Idag gick han riktigt bra redan från början. I skritten var han jättefin. Jag kommer ju åt honom bättre i dressyrsadeln, kommer "närmare" så att säga och det märks. Det är mycket lättare att påverka honom med vikthjälper.

Han fick trava och han travade på i normalt tempo. Huvudet var lugnt och fint och han gick rent. Till och med när jag satt ner på honom var han jättefin! Så himla kul!

Det var återigen fokus på galoppen och han gjorde några jättefina fattningar i vänster galopp. Sedan höll han i galoppen jättefint och var riktigt styrbar, det gick till och med att flytta bakdelen lite. Även avsaktningarna var jättefina! Istället för att dra ner huvudet i avsaktningen gick han kvar i rätt form! Så kul!

När jag tänker tillbaka på hur det var när jag började sätta igång honom, så har vi ju utvecklats otroligt mycket!

I högergaloppen var det lite svårare att fatta och mer spring. Även lite fläng med huvudet upp och ner, vilket gör att det blir svårt att styra. Men även där blir det bättre och bättre! Det vi behöver jobba på i båda varven är att han ska fatta galopp när jag vill och inte när han själv vill. Jag märker att han förstår galoppskänkeln, men han svarar inte riktigt så snabbt som jag vill. Men det är väl bara till att träna det också tills det sitter ordentligt!

Och sedan det här med skänkelvikningar... Från att han knappt har kunnat flytta alls för vänster skänkel flyter han nu bara iväg åt höger, bättre än åt vänster nu. Så häftigt!

Till sist skulle jag trava av honom. Då ville han bara springa, så då fick han jobba lite mer med skänkelvikningar. Han var inte trött minsann, trots att svetten rann:). Så det här med att trava av funkar mindre bra på honom. Det får bli skritt helt enkelt!

Jag var i alla fall grymt nöjd med honom idag! Så kul när det går framåt! Och bra att dressyrsadeln inte verkar vara ett problem, trots allt. Jag tror snarare att han försöker komma undan när jag kommer åt honom bättre. Men även det verkar gå att jobba bort. Dock får det bli mycket variation, så att det inte blir för mycket dressyrsadel, då tröttnar han lätt!

Duktiga killen ser lite trött ut i alla fall:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar