Sidor

måndag 21 mars 2016

Cykelplaner...

I drygt fyra år har jag jobbat på Ringhals. Inför varje sommar har jag sagt att "detta året ska jag cykla till och från jobbet minst en dag i veckan!" Varje gång har resultatet blivit att jag inte har cyklat till eller från jobbet en enda gång. Varför har det då blivit så?

  1. Kortaste vägen till jobbet (enligt Garmin) är 3,7 mil. Jag får räkna med att det tar nästan två timmar att cykla den sträckan (rätt kuperat på sina ställen). Det betyder att jag behöver börja cykla halv fem på morgonen för att jag ska hinna duscha osv. Nog för att jag är morgonpigg, men att gå upp klockan fyra på morgonen för att kunna cykla till jobbet gör jag inte!
  2. Om jag ska kunna cykla till jobbet måste jag dagen före planera med kläder osv, eftersom jag inte vill ha en tung ryggsäck med mig. Det blir också mycket planerande med mat.
  3. Totalt för en sådan dag skulle jag få ihop nästan åtta mil. Just nu är det en utmaning att cykla fyra mil.
Ja, det blir många ursäkter för att inte cykla till jobbet. Så jag har funderat en hel del på hur jag ska kunna lösa det. För det är ju bra att ha gjort träningspasset när man kommer hem från jobbet. Och jag vill minska bilåkandet.

När jag för ett tag sedan pratade med en kollega som har sju mil till jobbet och han talade om att han brukade åka med sitt samåkningsgäng till jobbet för att sedan cykla hem, så slog det mig. Det är ju det jag ska göra! Cykla hem alltså!

Planen är att köra till jobbet med cykeln i bilen. Sedan cyklar jag hem och så tar jag bussen till jobbet dagen efter. En riktigt bra plan, tycker jag! Det känns inte alls lika jobbigt att tänka att jag ska cykla hem. Det blir som vilket träningspass efter jobbet som helst.

Tanken var att jag ska göra detta när hästarna går ute på nätterna. Jag måste nämligen åka hemifrån vid klockan sex för att hinna med bussen. Nu skulle det innebära att jag behöver gå upp halv fem, vilket väl är ok om det bara är en dag i veckan.

Men så blev jag så sugen på att börja redan nu, när det är så fantastiskt cykelväder. Så imorgon åker cykeln med till jobbet. Och på onsdag har en kollega, som också bor i Rolfstorp, lovat att hämta mig på morgonen så får jag åka med honom till jobbet.

En riktigt bra plan tycker jag! Alla grejer är packade och allting står strategiskt placerat vid ytterdörren. Nu återstår bara att komma ihåg att få med mig allt imorgon. Samt att se till att jag får med mig ordentligt med mat som jag kan äta precis innan jag kör från jobbet imorgon.

Alla grejer packade:)
Det ska bli kul att cykla hem imorgon. Det kommer nog att bli lite tuffare än igår, då jag brukar trycka på rätt bra när jag kör själv jämfört med när Älsklingen är med. Dock kände jag igår att det var rätt smart att börja lugnt, men det är ju kul med lite mer tempo.

Nu ska jag försöka memorera en bra runda också, så att jag har lite koll på hur jag ska köra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar