Sidor

lördag 19 mars 2016

Ansiktslyftning paddock

Idag har både jag och Älsklingen känt oss lite slöa. Efter att ha slökollat på Birkebeinerennet kom vi i alla fall ut. 

Jag hade planerat att sladda och välta paddocken idag. Den har torkat upp fint nu, så det var hög tid att få ordning på den innan det blir alltför torrt.

Till min stora glädje tog Älsklingen över jobbet och började med att köra runt baklänges med skopan i gruset för att få bort allt ogräs som växer där. Det blir ju så när man använder den för lite...

Så då tog jag släggan, spaden och vattenpasset och gav mig på att räta upp staketet. Tjälen trycker upp stolparna varje år. Förra året gjorde jag inget åt det, så det behövdes verkligen nu!

Jag började på långsidan mot kullen. Där lutade alla stolpar utåt. Ganska rejält. Alla redskap behövdes! Bortre kortsidan var också bedrövlig, men det är berg där, så det går inte att få ner stolparna så långt där.

Långsidan mot åkern var däremot riktigt bra. Där behövde jag inte göra många justeringar, mest bara slå ner stolparna.

Det var bra att jag fick gjort detta, samtidigt som paddocken blev i ordninggjord. Medan jag höll på med stolparna så blev det både sladdat och vältat!

Efter det ville jag gå in och äta, eftersom jag var rätt hungrig. Men då skulle Älsklingen bränna gräs. Och Hallänning som man är, så sa jag inte nej till det.

Det var helt perfekt att elda idag. Det blåste lite, vilket gjorde att det gick väldigt snabbt och det var lagom torrt i gräset. Det hade inte varit bra att vänta mycket längre för det är snart för torrt!

Vi brände av hela jordhögen på bortre långsidan och även på kortsidan. Det var lite lurigt ut på åkern, eftersom gräset växte så länge i höstas så var där också mycket dött gräs som ville brinna, men vi lyckades hålla det stången!

Så nu är det riktigt fint även runt paddocken och den är som ny igen!


Därefter fick vi äntligen äta och sedan var min plan att sticka ut på en ridtur med Bosse. Men då ville Älsklingen åka till Staffans maskiner i Horred och då fick jag följa med dit. Det blev ett bra resultat av den resan, så det var väl ok...

Det är förresten ett helt fascinerande ställe. Maskiner överallt. Precis överallt. Och mitt i allt ligger det två boningshus! Jag hade aldrig klarat av att bo så! Jag blev nästan stressad bara av att se allt!

Jag var rätt mör när vi kom hem igen, så efter det har det blivit soffläge. Men nu ser jag fram emot ridning imorgon istället. Och så hoppas jag på lika fint väder som idag så att det kan bli premiärtur på cykeln!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar