Sidor

tisdag 6 januari 2015

Tillbaka till verkligheten...

Sista dagen på "jullovet" idag. På förmiddagen såg jag till att måla det sista i källaren (för den här gången) en gång till. Skönt att ha det gjort. Nu kan vi snart börja flytta in lite grejer där och få ordning.

Efter lunch var jag ruskigt sugen på att springa. Har ju inte gjort det på 1½ vecka och det började verkligen kännas tråkigt att inte kunna springa som vanligt. Men istället har jag ju stärkt upp min kropp med alternativ träning, crosstrainer, styrketräning och yoga, så visst har det ju kommit något bra med detta också.

Jag kunde inte hålla mig till sist och drog på mig löparkläderna, klädde på Selma grejerna och drog ut. Jag tog faktiskt på mig pulsbandet, som jag inte använt på länge pga att jag får skav av det. Dessutom har det ballat ur ibland och påstått att jag haft 240 i puls. Men jag tänkte att det kunde vara kul att kolla läget lite.

Selma var såklart överlycklig över att få springa. Det är ju inte samma sak att promenera. Lite tråkigare, lite frustrerande.

Vi började försiktigt. Kände efter i varje steg så att det inte gjorde ont någonstans. Nä, ingenting! Jippi!!! Jag sprang ca tre lugna kilometrar och när jag kom in på en grusväg ökade jag tempot lite. Det var så underbart att springa igen! Och på något sätt kände jag mig faktiskt lite starkare. Inbillning kanske, men en skön känsla!

Vi var ute i ca 45 minuter och sprang drygt 7 km. Jag var mycket nöjd med passet och glad över att kunna springa igen!

Lycklig löparvovve!
Efter löpningen tog jag mig faktiskt tid att köra styrketräning, precis som jag har gjort efter crosstrainerpassen. Och efter styrketräningen blev det yoga. 

Yoga är intressant. Jag förstår inte hur det ens är möjligt att genomföra de där övningarna som de visas i videon. Vissa övningar funkar iofs. Men vissa gör grymt ont och vissa är helt omöjliga att ens komma i närheten av golvet med huvudet. Kanske kommer jag att bli bättre någon gång, men jag har inga större förhoppningar eftersom jag är så grymt ovig. Men det känns iaf bra i höfterna efteråt!

Resten av dagen har varit lugn, Fixat lite käk och matlådor till imorgon. Då ska man tillbaka till jobbet igen. Kul, visst, men det finns ju alltid saker man hade kunnat göra hemma istället...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar