Sidor

lördag 17 januari 2015

Lördag!

Denna vecka har jag haft ett ordentligt sug efter att cykla (utomhus). Så igår pumpade jag däcken på min kära Bianchi och tänkte att det skulle bli bra cykelväder idag. Det skulle ju faktiskt inte regna och även lite sol var utlovat.

Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Visst var det uppehåll idag, men bara några få plusgrader och en del vind på det. Jag insåg att jag inte skulle kunna hålla värmen uppe, så det var bara till att göra annat istället.

Vi började dagen med att fixa lite grejer i stan och sedan hälsa på mor på sjukhuset. Därefter åkte vi hem och käkade lite lunch innan vi gav oss ut.

Älsklingen skulle köra in några pallar med spånbalar i maskinhallen och jag tänkte greja med hästarna i solen. Jag hämtade in dem och ställde upp Bosse på gången. Då kom Älsklingen och behövde hjälp, så det var bara till att slänga in Bosse i boxen igen och gå ut och greja.

Sedan lastade vi in fyra pallar spånbalar (18 st/pall) i stallet, så klockan hann bli tre innan jag kunde börja på Bosse igen. Han var faktiskt riktigt trevlig idag. När han stod på gången hittade jag lite punkter på halsen och manken som han bara älskade att bli kliad på. Så det blev en del kliande och han var inte alls så tjurig som han brukar vara. En härlig mys-stund helt enkelt!

Jag tog på honom tränset och så skulle vi gå en runda. Bosse är dock ingen häst som gillar att vara ute och gå med mig på marken. Han har fullt upp med att tugga på tyglarna, flaxa med huvudet, tugga på mig och allmänt krångla. Dessutom är han som en stridsvagn och lyssnar inte överhuvudtaget på ifall jag vill bestämma om vi ska gå eller stå still. Det är betydligt bättre att sitta på ryggen på honom, så det får det bli framöver!

Dock var han betydligt lugnare än de tidigare gånger jag har varit ute med honom, så det fanns positiva grejer också idag. Vi avslutade med att han hittade fler ställen som kliade. Bl.a. uppe på flanken där han inte kom åt själv så jag fick hjälpa honom. Då slappnade han av ordentligt!

Efteråt var han väldigt trevlig, till och med i boxen. Jag kunde klia honom i pannan när han stod i boxen. Han fällde visserligen bak öronen, men det kom inga huggande tänder farandes. Helt klart framsteg!

När vi var klara var klockan fyra och jag insåg att jag inte skulle hinna gå ut med Pelle innan mörkret föll, så jag borstade bara honom. Det tyckte han var jättemysigt! Han var väldigt gosig idag och stod och gungade och visade med hela kroppen vart han ville bli kliad. Även han var mycket lugn idag! Efteråt släppte jag in honom utan täcket i boxen eftersom han har fått lite skav av det.

Det är faktiskt riktigt trevligt att tillbringa lite mer tid med hästarna nu, men oj, vad sugen jag är på att komma igång med ridningen på riktigt! Chanserna för att komma igång ökar för varje dag nu när våren närmar sig och det blir ljusare på kvällarna! Ser fram emot det otroligt mycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar