Sidor

lördag 24 februari 2024

Tjejvasan 2024 i källaren

Lördag idag och idag har Tjejvasan körts uppe i Dalarna. Jag hade bestämt mig för att köra ett Zwiftpass i källaren medan jag hade igång Tjejvasan på SVTplay. Som en liten förberedelse inför samma sak på Vasaloppet nästa söndag.

Det är faktiskt 7 år sedan jag senast var i Mora och körde Tjejvasan. Då var det fantastiska förutsättningar med strålande sol och minusgrader. Det var i princip bara till att ställa sig i spåren och glida mot Mora. Idag var det regn som hade föregåtts av mycket vind, vilket gjorde att det var mycket skräp i spåren och spår som var betydligt mjukare än 2017. Så det var rätt skönt att köra loppet från källaren! Inget regn där inte, dock lite väl varmt kanske :).

Jag hade lite musik i öronen också, men egentligen hade det nog räckt med att titta och lyssna på loppet.

Jag lyckades välja en rätt så backig runda, så benen fick jobba en hel del. Jag ska nog välja en betydligt flackare bana när jag ska köra Vasaloppet, för det blev över 300 höjdmeter till sist. Ska jag cykla i fyra timmar vill jag nog ha det betydligt plattare än så!

Det gick väldigt bra, det kändes bra och kul att cykla. Benen är starka och fina och kroppen svarar bra på ansträngningen. Drygt 34 km fick jag ihop på de 1 timmar och 16 minuter det tog för de snabbaste tjejerna att ta sig i mål.

Tycker det är en kul grej att göra, blir lite omväxling till det vanliga cyklandet. Jag är inte särskilt trött på att sitta och cykla i källaren för jag kör i princip alltid nya banor och det blir mycket omväxling ändå.

När jag tittar tio dagar framåt i väderprognosen ser det faktiskt ut som om vi inte får något vinterbakslag och mina förhoppningar om att kunna börja rida i paddocken igen ökar. Den såg faktiskt väldigt fin ut idag redan, trots allt regn vi har fått, så stod där inget vatten någonstans nu. Sedan vet jag att det kommer att trycka upp vatten från berget i bortre änden ett tag, men det ser ändå väldigt hoppfullt ut! Så gött det ska bli!

Klar för start

Dagens runda




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar