Sidor

lördag 17 februari 2024

Ännu en arbetsvecka till ända!

Tiden går så otroligt snabbt! Och speciellt när man har roligt, sägs det. Jag har så jäkla roligt nu! Jag stormtrivs i min nya roll och verksamhet på jobbet. Det ger så otroligt mycket energi! Men det tar såklart också. Jag ÄR trött på kvällarna. Det ÄR jobbigt att gå upp 04:52 varje dag. Även om jag är en utpräglad morgonmänniska.

Det har varit rätt tråkigt väder denna vecka och enda kvällen jag har fått gjort något annat än ramlat i soffan var i måndags då Magnus och jag var ute och gick med hundarna i härlig snöfall. Sedan cyklade jag ca 30 minuter i källaren. I tisdags var jag supertrött, i onsdags var jag hemma kl 19. I torsdags var jag också helt slut och igår valde jag faktiskt att avsluta jobbveckan hemma och lade några väl investerade timmar på att rensa mailkorgen, attestera tider och göra min veckoreflektion och planera upp kommande vecka. Det kändes riktigt bra!

Jag har haft lite utmaningar denna vecka med att jag vaknar för tidigt. I tisdags vaknade jag kl 4. Helt klarvaken, kunde inte somna om. Igår vaknade jag 04:30 och kunde inte heller somna om så jag gick upp istället och hann duscha och tvätta håret innan jobbet. Så igår tvingade jag mig själv att komma i säng strax efter kl 22 för att slippa vakna onödigt tidigt idag och det funkade faktiskt. Klockan var i alla fall sex innan jag gick upp på toa och sedan låg jag en stund till innan jag gick upp på riktigt. 

Så härligt att komma upp strax innan sju och inte behöva någon pannlampa! Ljuset är verkligen på väg tillbaka till oss med stora steg nu!

Jag roade mig med att kolla lite på mitt sömnresultat den senaste tiden från min Garminklocka och det är rätt intressant. Sedan nyårsafton har sömnen legat på ett stadigt bra resultat och det märks verkligen. Jag känner att jag sover bra. Det som utmanar mig ibland är att det är svårt att få till tillräcklig många timmar när jag går upp så tidigt, men jag orkar ändå reparera det om det inte blir för många dagar i rad.

Det sämsta sömnresultatet var ju natten mellan nyårsafton och nyårsdagen, för få timmar och alkohol.

För är det något som verkligen förstör min sömn så är det alkohol. Jag lade märke till det i slutet av förra året och gjorde lite små tester för att se hur mycket det krävdes för att sömnen skulle störas. Svaret blev 1 cider eller 1 glas vin! Det spelar alltså ingen roll hur lite alkohol jag dricker, det fullkomligt förstör sömnen för mig. När jag har druckit alkohol kommer inte sömnen upp över 70 på Garmins skala. Och det känns lite konstigt, för det är inte alltid jag tycker att jag märker att jag har sovit dåligt när jag har druckit alkohol. Och jag tror väl inte att Garmins mätvärden på något sätt är exakta, men det är ändå skillnad på att ligga mellan 80 och 100 och ligga under 70, ner mot 50. Det är ju en signifikant skillnad.


Rätt tydligt hur min sömn har förbättras i år!

Sämsta resultatet var nyårsnatten, sedan har det sett bra ut!



Så detta år har jag startat utan alkohol, har inte druckit en droppe sedan champagnen på nyårsafton. Jag har också startat året utan socker och minimalt med kolhydrater. Och effekterna är rätt tydliga!Jag har minskat i vikt och i omfång, flera cm har försvunnit från rumpa och midja och kläderna börjar både kännas och se större ut. Skön känsla!

Det som jag ligger efter med är ju träningen. Jag lyckas ju alltid få till ett par cykelpass och några rundor med hundarna varje vecka, samt lite ridning, men jag har svårt att få till det varje dag som jag egentligen vill.

Men jag har förhoppningar om lite mer energi kommande vecka. Det är ju sportlov, så det är lite fler luckor i kalendern och jag ser faktiskt någon dag då jag kan komma hem lite tidigare, vilket är skönt!

Idag skiner solen, snön är borta och jag ser fram emot en härlig uteritt med Compis, samt lite mys med Kalle och förhoppningsvis en runda med hundarna. Hö ska hämtas också, så det blir en intensiv och troligtvis härlig lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar