Sidor

söndag 25 februari 2024

Superfin Compis!


Idag har jag fått gjort en hel del saker! Förutom fixat stallet i vanlig ordning har jag kört in några lass ved, städat lite och fixat lite pappersarbete.

Men roligast idag var ju såklart ridpasset med min fine Compis! Vi traskade iväg till ridhuset och vi var ensamma där den här gången, vilket gjorde att jag kunde koncentrera mig mycket bättre på vad vi skulle göra.

Jag lade ut lite bommar, hade tre travbommar på en volt, två mjuka bommar på medellinjen, en upphöjd bom före ett litet kryss.

Jag fokuserade på att inte hålla på för mycket med händerna och låta honom svara på mina hjälper innan jag gick på honom mer. Jag red också en massa övergångar. Det hade faktiskt en bra effekt och han kändes fin. Lite seg i första galopperna, men han blev mer framåt i traven efter galoppen.

Vi travade över bommarna, vilket han gjorde bra. Han brydde sig inte om de mjuka bommarna som han har varit lite skraj över tidigare, men idag trampade han på dem eller klev över dem utan att så mycket som titta på dem.

Vi travade över den lilla upphöjda bommen och in över mjuka bommen. Även det gick bra. Jag övade mycket på att få honom att böja sig på volterna i högervarvet och på slutet gjorde han även det riktigt bra.

Vi travhoppade upphöjda bommen fram till lilla krysset och då kom han igång lite mer. Fattade galopp över krysset och galopperade vidare så att vi kunde ta hela sträckan i galopp. Jag lade upp det första hindret till ett kryss också och kom åt andra hållet i trav. Även då fattade han galopp och sedan kunde vi komma i galopp över båda. Fyra galoppsprång, lite framåt, men han gjorde det perfekt!

Sedan var han verkligen på hugget! Han fick framåtbjudning både i trav och galopp och jag passade på att jobba honom både i galoppen och traven när han var sån. Då fick jag också till svängarna mycket bättre. Han vill gärna kasta in bogarna i hörnen, men jag fick honom mycket rundare och finare när han bjöd framåt.

Det var så himla kul att rida honom när han var så pigg och glad. Jag var så nöjd med att få fram honom så. Det brukar ju sägas att det tar ett år att rida in sig på en ny häst och det är väl lite det jag känner nu, att jag har ridit in mig på honom och vet lite mer hur jag ska få honom att tända till och jobba bra.

För när han väl kommer igång är han ju väldigt stark och fin och orkar bra. Han har en jättefin arbetsvilja och han gör allting så himla bra. Jag jobbade också med att vara noga med att låta honom svara. Han är ingen kvick häst och jag kan inte förvänta mig att han ska gå iväg som ett spjut så fort jag lägger på skänkeln. Men faktum är att han alltid svarar på mina hjälper och gör det väldigt fint, det är bara en viss fördröjning som jag måste lära mig att förstå. Jag måste helt enkelt lyssna på honom mer.

På vägen hem träffade vi Charlotte och så bestämde vi att vi ska träna på torsdag. Nu håller vi bara tummar och tår för att skorna sitter kvar tills dess!

Dagens övningar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar