Sidor

måndag 26 februari 2024

Seg start på veckan!

Idag när jag vaknade kände jag mig faktiskt inte helt 100. Halsen kändes skavig, jag var täppt i ena näsborren, jag kände mig onaturligt trött efter att ha fått bra timmar med sömn. I vanliga fall hade jag tänkt ”skärp dig nu, Gnällkärring, och kör på!”, men eftersom flera kollegor på jobbet varit sjuka det senaste tänkte jag annorlunda. Det kanske var bättre att stanna hemma och försöka hindra ett utbrott av förkylning? Så jag meddelade chefen att jag stannar hemma, men jobbar hemifrån. Jag gick in och lade mig i sängen en stund, ställde klockan på 07:30, slumrade till en stund och vaknade 07:15.

Jag kände mig seg i början av dagen, men allteftersom piggnade jag faktiskt till och kände inte av några förkylningssymptom framåt eftermiddagen. Så skönt! Och jag kände oxå att jag kom ikapp en hel del som jag låg efter med, riktig bra!

Jag hade egentligen planerat att cykla ett pass ikväll, men ville inte riskera att dra igång någonting i kroppen så jag beslutade mig istället för att jobba båda hästarna från marken. Jag började med Kalle. Han var väldigt lugn och fin i stallet då alla tre var inne. Så jag borstade och klippte maneni nacken samt redde ut hans tjocka svans som var full med lera och gamla löv. 

Jag tog med honom ut i paddocken, jag gick ju ett varv med Compis igår och då såg det rätt bra ut, men idag var det väldigt mjukt på sina ställen. Dock var det något bättre i främre delen så vi gjorde lite övningar där. Han var som vanligt väldigt responsiv på fysiskt tryck och även mentalt tryck. Jag lade lite extra fokus på att han skulle komma tillbaka i jojo-leken och lyckades förstå hur jag skulle göra där. För när jag väntade ut honom lite där, lät honom pilla klart med repet och väntade tills han stod still så var det plötligt hur lätt som helst att få tillbaka honom, jag behövde bara ta lätt lätt i repet. Vilken insikt!

Jag märkte också att jag inte får ”skrika” med kroppen när han gör något annat än det jag tänkt. Jag gjorde ju cirkelleken där jag ber honom backa några steg för att sedan skicka ut honomi cirkeln, men så ville jag göra jojoleken igen och då missupfpattade han och trodde att han skulle ut på cirkeln igen och då reagerade han rätt kraftigt när jag försökte rätta honom. Små signaler är det som gäller för Kalle och det är verkligen något som jag behöver tänka på i all hantering av honom!

Det var iaf väldigt kul och givande att jobba honom!

När jag var klar med Kalle gjorde jag i ordning Compis. Honom tog jag ut på gårdsplan istället för paddocken pga underlaget. Det går ju bra att träna där oxå, jag får bara se till att inte ”skrämma” honom så att han vill springa iväg någonstans.

Compis är ju långt ifrån lika känslig som Kalle, men faktum är att han har rätt bra reaktionsförmåga emellanåt. Det kan räcka med ett jättelätt tryck för att han ska flytta bakdelen, medan det krävs mer för att han ska flytta på framdelen. Men även han gjorde ett fint jobb idag. Även med honom behöver jag lyssna, jag behöver låta honom tänka, gäspa och slicka sig om munnen. Låta det ta tid.

Han är väldigt lätt att få tillbaka i jojoleken, däremot har han lite svårt att backa, men det går bättre och bättre. Det blev ett bra och kul pass även med honom och jag längtar verkligen till att paddocken blir bättre så att jag kan jobba dem lösa också.

Det var inte så mycket kvar av kvällen när jag kom in igen och vid halv åtta började jag känna mig rätt trött. Så det fick bli duschen och tidig sänggång och nu hoppas jag att alla tecken på förkylning håller sig undan och att jag vaknar pigg och rask imorgon! Ställer faktiskt klockan ca 20 minuter senare än vanligt så att jag får lite extra sovtid. Jag måste faktiskt inte vara så himla tidigt på jobbet, jag kommer ju aldrig hem i tid ändå…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar