Sidor

torsdag 29 februari 2024

Årets första torsdagsträning!!

Idag var första dagen denna vecka då jag vaknade och kände mig pigg. Vaknade faktiskt strax innan klockan fem och det var tur för jag hade lyckats ställa av larmet av någon anledning.

Jag fick äntligen en betydligt bättre dag på jobbet. Jag tillbringade hela eftermiddagen hos mina medarbetare och det har jag verkligen saknat!

Jag kom för en gångs skull också hem i tid och det var bra, för idag var det äntligen dags för torsdagsträning med min fine Compis.

Eftersom väderprognosen hade sagt blåsigt och regnigt hade jag beslutat mig för att köra till ridhuset och det sparar ju en hel del tid även om det blir framridningstid och avskrittningstid i ridhuset, så tar det några minuter kortare tid.

Det regnade faktiskt inte när vi körde dit, men på vägen hem kom regnet tillbaka, så det var helt rätt beslut.

Carina hängde med mig idag, vilket var kul, alltid trevligt med sällskap!

Vi skrittade fram några varv och sedan satte jag igång honom i trav med övergångar mellan skritt och trav. Han var som vanligt rätt seg i början, men jag lät honom hållas, tog det bara lugnt, lät honom trava igång i sitt tempo, och påminde lite lätt emellanåt om att gå lite mer framåt. Och då gör han det.

Jag lät honom galoppera på lös tygel och i lätt sits och det verkade han gilla bättre, då kom vi runt några varv i alla fall.

Sedan satte vi igång med själva träningen och vi red lite 20-metersvolter på kortsidorna, gjorde övergångar och lite tempoväxlingar. Han kom igång allt mer.

Sedan travade vi lite bommar på diagonalerna och sedan upphöjda bommar på volt på ena kortsidan. Vi gjorde också avbrott till skritt mot väggen efter bommarna på diagonalen för att lite "rida in" i väggen för att få igång bakbenen på honom.

Charlotte gjorde sedan av travbommarna på diagonalen till kryss med travbom framför och så körde vi det några varv. Sedan tog hon bort travbommen från andra diagonalen så att jag kunde trava in på första, komma igång i galopp och fortsätta i galopp över nästa diagonalhinder. Första gången så hoppade och skuttade han lite efter hindret i galopp och sedan for han iväg i galoppen. Jag bara skrattade, han är så rolig när han blir pigg och drar mot hindren!

Han var så himla pigg och fin och vi fortsatte hoppa, han bytte galopp från vänster till höger när han landade i fel, så himla go!

Ja, det var ett riktigt kul pass, så himla kul att han tänder till så och blir så pigg, för då blir han också så ridbar. Det enda jag inte var nöjd med var att jag hela tiden väljer ett galoppsprång till istället för att driva på och komma bättre på hindren. Det behöver jag verkligen öva på! Jag tror nog också att det kanske blir lättare när hindren kommer upp lite och han har bättre fart.

Summa summarum känns det som att jag har hittat lite mer knappar på honom nu. Jag är väldigt noggrann med att låta honom hinna svara framåt innan jag kickar till igen. För gör jag det så svarar han allt bättre framåt och får upp energin istället för att jag hackar på honom och han blir irriterade och bromsar. Nu hoppas jag att han håller i detta. Det märks att han har väldigt bra kondition också nu, totalt travade vi i 30 minuter och det var ingenting som märktes särskilt mycket på honom, så han orkar verkligen jobba.

Jag var också så glad att han hade alla skor på, men de hänger verkligen löst, så jag hoppas verkligen att han behåller dem över helgen så kommer hovisen i början på nästa vecka och skor om honom. Ska bli skönt att få av snösulorna nu. Hoppas skorna sitter bättre efter det!


Dagens övningar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar