Sidor

tisdag 20 februari 2024

Häst- och cykeltisdag

Idag passade jag på att "smita" hem lite tidigare från jobbet. Jag har ju jobbat många timmar de här sju veckorna jag har jobbat i år så jag behöver justera ned min samlade flextid. Det var väldigt skönt att komma hem strax innan kl 3 och vara ute i stallet några minuter över tre.

Jag tog in alla hästar eftersom Donkey skulle få på sin tappsko. Jag hämtade Compis i grimman, Kalle följde med in, men Donkey skulle tydligen vara själv kvar i hagen hade han fått för sig. När jag till sist tog grimman för att hämta honom skulle han gå ifrån mig, men han ändrade sig rätt snabbt ändå jag fick på honom grimman och in honom i stallet.

Jag gjorde i ordning Compis för ett pass i ridhuset. Ännu inga tappskor *ta i trä*. Så jag kunde spola av hans leriga hovar och göra i ordning honom för en tur. Nu behövde vi inga reflexer eller pannlampa, skönt. Det gör ju att det går lite snabbare att göra i ordning honom.

Jag fick faktiskt slänga av mig långkallingarna som jag hade under ridbyxorna för det var så varmt. Eller ja, det var 4 plusgrader ute, men ingen vind så det kändes rätt varmt.

Det blev ridskor utan värmesulor och shortchaps på benen idag, inga vinterridstövlar. Och det var inte kallt på vägen till ridhuset.

När vi kom dit var där en tjej som longerade sin häst, jag red fram Compis och lät honom trava lite över bommar, försökte få igång honom, men han var seg. Galopperade också, men även där var han seg. Så jag hoppade av och satte upp ett litet hinder för att få igång honom. Vi travhoppade först, det gick jättebra och han hoppade fint, sedan kom han igång lite och jag tog det i galopp. Han var lite seg mot hindret och jag tryckte inte på så det blev lite mycket backa in i hindret. Men en gång lyckades jag trycka på lite mer och då gjorde han ett bättre skutt och även lite skutt efteråt. Buse!

Men det kändes bra i alla fall och det var roligt att skutta lite. Skönt att känna att jag har förtroende för att han hoppar. Jag vet ju att han kommer att hoppa bättre när det blir lite "riktiga" hinder, när jag vågar lägga upp dem mot 90-1 m då kommer han att ta tag i hindren på ett helt annat sätt. Men jag är nöjd med att jag iaf har hoppat lite grann nu.

Jag längtar i vanlig ordning efter att det ska bli vår och ridbart i paddocken. Så mycket lättare att kunna rida ordentligt. Jag blev lite störd, inte av den första tjejen som longerade, vi höll oss i varsin ände av ridhuset, men sedan kom det in en till och hon var lite överallt, så jag tröttnade. Tyckte att jag hade fått gjort det jag ville så vi skrittade hem igen. Vi fick ändå till ett OK pass.


Dagens pass

Jag han bara in och dricka en kopp te så kom hovslagaren och slängde på en ny sko på Donkey. Han passade också på att byta ut några söm på Compis skor och klämma till några andra söm som var på väg ut. Håller tummar och tår för att han håller sig skodd minst 4 veckor till nu!

När jag kom in igen bytte jag kläder och gick ner i källaren till min cykel. Idag körde jag ett 50 minuter träningspass som heter "Aerobic sustainability". Det var ett ganska kul pass, men som alltid tycker jag det är svår att hålla rätt rpm i kombination med rätt watt. Det kändes ändå bra, inte jätteansträngande, benen kändes väldigt starka, så det var bra. Jag ska faktiskt köra Tjejvasan på lördag, dvs cykla under tiden Tjejvasan pågår tills första tjej går i mål. Det startar kl nio så det blir perfekt att hinna fixa stallet och sedan sätta sig och cykla. Det ser jag fram emot!

Jag är i alla fall väldigt nöjd med att jag idag har orkat vara igång men både ridning och cykling. Nu är det 8:de veckan i rad som jag cyklar och det är superbra! Planerar ett pass på torsdag också för då ska det ändå regna, så jag kommer att rida ut Compis imorgon tänkte jag. Så jag tror ändå att jag börjar komma igång på riktigt igen.

Knäet har blivit mycket bättre, det går att böja normalt nu och jag har ett fint blåmärke samt skrubbsår som "minne" från helgens rullgrus-olycka. Skönt att inte det blev värre!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar