Sidor

söndag 18 februari 2024

Fin lördag med tråkigt inslag

Vilken fin februaridag vi hade igår! Solen sken och det var "vår i luften". Jag skriver "vår i luften" för jag tycker det är lite väl optimistiskt, på gränsen till fjantigt att prata om vår i februari. Oavsett vad så var det riktigt fint ridväder och Compisen och jag gav oss iväg på en lite längre runda.

Inga behov av broddar och mjukt och fint i marken gav oss fina förutsättningar för trav och galopp ute.

Compis är fortfarande väldigt pigg jämfört med hur han har varit i sommar och höst och jag minns inte riktigt att han var sådan här förra våren. Men då red jag ju kanske inte så mycket som jag gör nu heller.

Han skrittade i alla fall på bra och var med på att vi skulle trava när jag bad om det. På ett ställe där vi travade tog han initiativ till galopp och höll på att studsa rakt in i skogen när vägen svängde 90 grader och han fick för sig att köra ner huvudet och skjuta rygg.

Vi fortsatte vidare i galopp upp för backen mot Axelid och jag lät honom trava hela raksträckan efter backen för att pusha honom lite att gå på trots att pulsen var uppe. Han gjorde det bra och sedan skrittade vi den mycket blöta vägen ut mot asfaltsvägen.

Vi vände sedan ner mot Valasjön där vi travade och galopperade ytterligare på grusvägen. Jag stannade för att ta en bild på sjön och sedan vände vi upp mot Älmebjär. Där är en kraftig stigning och Compis föll in i galopp ganska snart och sedan galopperade han hela vägen tills backen planade ut, där försökte jag låta honom skritta, men han taktade och sedan var det full fart upp för nästa backe. Efter den var han mör och skrittade lite innan vi tog den sista backen. När vi var på toppen travade vi hela vägen mot ingången mot Ryen.

Helt fantastiskt att han har sådan ork och energi! Även om jag har hållit igång honom under vintern så tycker jag inte att jag har konditionstränat så himla mycket. Men han är ändå så stark och pigg! Det är så kul!

Vi skrittade genom Ryenskogen och när vi kom ut på grusvägen ville han framåt igen. Jag lät honom trava, men passade på att rida lite öppna, sluta och skänkelvikningar för att ta till vara på energin och göra någonting bra av det.

Nu hoppas jag bara att energin hänger kvar in i ridhuset kommande vecka!

Så fin dag i skogen!

Hasseln har vårkänslor


Utsikt över Valasjön

När jag hade fått ut Compis i hagen hämtade jag Kalle. Han är lite upprörd när han får vara i stallet själv just nu. Och Donkey gör inte saken bättre genom att gnägga efter honom. Så det var lite uppstressat att få in honom och borsta honom, men jag lät honom hållas, han behöver öva på detta.

Jag borstade och skrapade päls och gjorde honom fin innan jag tog på repgrimman och så gick vi ut i paddocken. Väl där lugnade han ner sig och jag kunde hitta kommunikationen med honom igen. Det var rejäl tjällossning i paddocken så underlaget var helt kass. Jag gjorde bara några enkla övningar, tryck och så och han var väldigt känslig och svarade fint. Så vi tränade bara 15 minuter, men det var ändå bra känner jag. Fokuset är inte på resultat, utan bara på att träna och göra jobbet, så det spelar ingen roll hur länge vi jobbar känner jag. Det var iaf bra att få umgås och jobba lite med honom.

Söt-Kallis!

Efter en kopp te gick jag ut med Topsy och Nelly. Taxen var i skogen med Husse så det blev bara två vovvar att gå med. De var pigga och glada och vädret var ju underbart. Så härligt med sol i ansiktet!


Solig Vovve-promenad

Tyvärr avslutades rundan med en skada för min del. När vi var på väg ner på vår grusväg försvann vänsterfoten under mig pga rullgrus och jag landade med knäet före i asfalten. FY FAN vad ont det gjorde! Jag fick linka hem de 200 meterna som var kvar. Men det gick bra.

Jag fick skyfflat in hundarna i hundgården och sedan skulle jag hämta hö. Jag tvingade med mig Magnus för jag visste inte hur det skulle gå med mitt onda knä. Men det gick bra och kl 18 hade vi fått in höet i stallet, städat efter oss och ställt in släpet.


Hästar i skymningen

Det känns så jäkla surt med mitt knä! Jag kan inte böja det helt. Det gör ont när jag går i trappor och skjuter ifrån med vänsterfoten. Men jag ska iaf ut och skritta Compis en runda nu och hoppas att det ska gå bra. Jag testade också att dra runt tramporna på cykeln och det verkar som om det ändå går att cykla utan att det gör alltför ont. Jag kan ju också gå, men det skulle nog kännas om jag har hundarna i hundförarbältet och måste hålla emot när de drar för mycket.

Jaja, det går väl över, men det tar ner energin att inte vara helt 100 i kroppen...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar