Sidor

måndag 10 maj 2021

Stängsling och värme

Igår startade söndagen med regn. Hela förmiddagen. 8 plusgrader. Lite bistert, helt enkelt. Jag hade planerat att rida Kalle och Bosse i paddocken, men det var inte att tänka på efter allt regn som kommit och lämnat en dränkt paddock.

Så det blev lite pyssel i trädgården istället. När regnet upphörde steg temperaturen och det blev första dagen i år som tillbringades i tshirt.

 Jag tittade över lite växter i växthuset, tog bort de som inte kommer att ta sig osv. Sedan tog jag tag i alla mina palettblad som har bott inne över vintern. Klippte till dem, tog sticklingar och planterade sticklingar. Hoppas på massor av fina växter till sommaren!

Efter en kort fikapaus ute tog jag fyrhjulingen, lastade den med stängselstolpar, järnspett, slägga och andra stängselattiraljer och gick igenom sommarhagen. Det var rätt många stolpar som behövde ersättas så det tog en bra stund att gå runt hela stängslet. Det är ju en rätt rejäl sträcka med stängsel.

När jag var klar var det kväll, men jag hade ändå lite arbetsvilja kvar, så vi käkade lite kvällsmat och sedan tog Magnus traktorn, jag fyrhjulingen och så körde vi bort till den nya hagen som hästarna ska få gå i. Den gränsar till nuvarande sommarhage, så Magnus lyfte bort stenar ur gärdsgården så att det blev ett litet hål så att hästarna kan gå där igenom.

Vi passade också på att rulla upp taggtråden som omgärdade hagen. Taggtråd är verkligen djävulens påfund! Förutom att det är taggigt och fastnar överallt, inklusive i kläder osv, så är det väldigt tungt också när man har rullat ihop de där rullarna. Men vi fick ordning på det, så det blev bra till sist.

Hittade lite roliga blommor i hagen, någon typ av viol


Och backsippor!


Det blev en hel del taggtråd!

Det är i alla fall skönt att veta att det nu är fritt från taggtråd där hästarna ska gå, det är ju även bra för andra djur som passerar över stängslen att det är borta. Nu är det bara till att vänta på att gräset ska ta fart. Nu har det ju extra bra förutsättningar när det har kommit nästan 100 mm regn på en vecka och dessutom över 20 grader denna vecka!

Idag har det varit en lugn kväll. Hästarna vilar eftersom Kalle har kollat sin mun idag och Bosse har fått sin A2-spruta. Kalle var fin i munnen. De hakar som Nenne filade till senast såg fina ut och hon slipade endast lite grann på några ställen. Den bettförslitning som han hade i underkäken har blivit bättre och han är helt fri från alla typer av sår i mungiporna. Det är nästan viktigast, för det säger ju egentligen allt om hur ryttarens hand hanterar bettet. Så något bra gör jag, eftersom jag har tre hästar utan munsår! Kalle skötte sig exemplariskt, han fick inte så mycket lugnande och han stod snällt medans Nenne grejade i munnen på honom. Sedan fick han vila några timmar så att narkosen gick ur och de kunde gå ut och beta lite i gargagehagen.


Trött Kallis

Jag passade på att påbörja stängslingen i nya hagen samt fixade lite till med sommarhagen. Tyvärr behöver jag ta fram motorsågen och såga undan lite sly innan jag kan fortsätta med min stängsling, men det ska jag göra till helgen när jag är ledig. Tänk om alla veckor hade varit såhär, att en tredjedel av veckan är avklarad redan på måndagen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar