Sidor

torsdag 27 maj 2021

Rally-Bosse!

Torsdag igen! Hoppträning igen! Bästa kvällen på hela veckan!

Bosse fick ju följa med idag eftersom han kändes så fin igår och när vi skrittade bort till ridhuset kändes han pigg och framåt.

Han var rätt ok när vi red fram medans ponnyerna avslutade sin lektion, men han var lite halvtjurig och framåtbjudningen var inte riktigt där, men vi lyckades i alla fall värma upp i samtliga gångarter.

Jag tyckte att det skulle passa bra med ett hopp-pass idag för jag känner att jag vill komma igång ordentligt igen med hoppningen. Jag vill tillbaka där vi var när han blev halt. Då var han ju både framåt men också kontrollerbar och det var så enkelt att rida på hinder med honom.

Konditionen och styrkan finns där inte riktigt än, men det kommer. Och med konditionen kommer också framåtbjudningen, så det ser jag fram emot.

När vi hade värmt upp fick han skritta lite och sedan började jag trimma honom lite i skritt och trav. Han var lite stum för vänster innerskänkel, men han blev faktiskt bättre när jag tog hjälp av pisken i vänsterhanden och fick undan bakdelen på honom. Han blev lite långsam i sin aktion och jag märker att jag sitter och nojjar över att han är halt ändå eller han ont, men jag tror att han egentligen bara är en häst som reagerar väldigt starkt när det blir lite jobbigt. 

Jag lyckades faktiskt jobba igenom det rätt bra och efter ett tag kunde jag få ihop honom och samtidigt hålla igång motorn på honom och då blev han riktigt fin!

Vi travhoppade först två hinder i en åtta, de stod på diagonalen. Först ville han gärna bryta av galoppen, men efter ett tag fick jag fram honom mer och då drog han järnet mot hindren istället och jag fick problem att hålla i honom. 

Jag hade ingen martingal på honom idag för jag noterade att bröstan håller på att gå sönder och så tänkte jag att han ändå sällan slänger upp huvudet så jag tyckte inte att det behövdes. Men nu kom han på att han kunde slänga upp huvudet och därmed få en jäkla svängkraft att slänga ner huvudet och dra tyglarna ur handen på mig. Så jäkla stark blev han!

Men vi hoppade på och han var så himla på, trots att han blev rätt trött. Han flåsade och svettades ordentligt!

Sedan hoppade vi ett hinder på diagonalen, sedan böjt spår till ett annat hinder på långsidan och då fick jag till en sådan himla bra galopp före och efter det hindret och körde vidare mot nästa diagonal. Där fick jag honom verkligen mellan hjälperna och så himla påverkbar och plötsligt infann sig den där känslan av enkelhet igen! Så himla skoj!

Dt var så kul att han hade sådan fin bjudning trots att han var trött! Han tyckte nog att det var kul att hoppa. Men eftersom han inte riktigt är i den kondition jag vill ha honom så tyckte jag att det räckte där när han gjorde en så himla fin omgång och jag tänkte att det var bra att sluta på topp!

Får vi bara till lite mer konditionsträning framöver så ska nog detta bli riktigt bra till sist!

När vi kom hem svampade jag av honom och spolade av benen, sedan linimentade jag benen och han fick lite arnica gel på ryggen. Lite TLC för att hålla kroppen hans i trim!

Det ska sägas att jag fick jobba rätt hårt också, så även min puls ökade idag och jag kände av gårdagens styrketräning, träningsvärken är här, vilket är bra, det betyder ju att det har haft effekt. Det ska bli spännande att se imorgon hur det känns att springa och köra veckans andra styrkepass...

Min fine Bossis!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar