Sidor

söndag 2 maj 2021

Lugn mun och fräsch häst!

I torsdags var det träning i vanlig ordning, med Kalle för Charlotte. Han var så himla fin denna träning! Första passet egentligen där han var helt lugn i munnen och jag såg inte tungan en enda gång! Så kul!

Vi red volter, flyttade ut bakdelen några steg, flyttade bakdelen ut på spåret, osv. Alla gångarter fungerade fint och galoppen är så himla härlig nu! Han börjar nästan bli bättre i vänstervarvet än högervarvet nu!

Vi gjorde övergångar trav-skritt-trav och det går bättre och bättre. Några gånger kände jag hur han tog i och liksom började trava igång med bakbenen först. Så härlig känsla! 

Han var väldigt lugn och avslappnad också och numera kan vi passera farliga hålet på långsidan utan att han ska ta omvägar och vi kan nästan rida intill kortsidan vid dörren. Kul att han blir lugnare och lugnare och sköter sig så himla fint!

Jag fick också en häst på vänstertygeln (yttertygeln) i högervarvet, han börjar ta stöd där och det är också häftigt, för där har varit rätt tomt tidigare!

Jag såg ett tips på Youtube (efter träningen) där de sa att man skulle använda händerna som när man vispar upp ägg med en gaffel för att få hästen mjuk i munnen. Det är ju lätt med höger hand, men vänster... jag insåg att det kanske inte är så konstigt att jag har samtliga hästar mjukare i högerhanden och lättare tar stöd på högerhanden eftersom finmotoriken verkligen är helt efter i vänsterhanden! Så numera vispar jag ägg med vänster hand för att försöka bli lite mer liksidig i händerna...

Jag ska testa detta på Kalle nästa pass på banan, ska bli spännande att se hur han svarar på det...

Jag var i alla fall så himla nöjd när vi skrittade hem efter träningen, han var hyfsat lugn när vi hade tagit oss förbi alla "farliga" grejer i Linnarp och det blev en mysig kväll till sist!

Fina Kallis på stallgången och Bosse i boxen

I fredag red jag Bosse ett pass i paddocken. Det blev ett litet "testpass" för att fortsatt se ifall han var fräsch och ifall han håller för mer träning nu.

Det var så härligt att rida honom på banan igen! Vi travade lite över bommar och han satte hovarna perfekt mitt emellan bommarna utan att byta takt eller tempo, han var svängbar och så himla lydig och framför allt stadig i formen. Som jag har saknat att träna ordentligt med honom!

Vi tog några småskutt också och känslan mot hindren var superhärlig! Lyckligtvis verkar det som om varken han eller jag har tappat så mycket trots denna långa period utan träning. Men ibland är det väl bra också att låta saker sjunka in och vila från det en stund.

Bara han håller sig frisk nu så ska vi börja hoppa lite mer igen och snart är vi redo för att komma ut och hoppa någon annanstans än här hemma!

Framridning i sommarhagen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar