Sidor

söndag 2 maj 2021

Härlig helg!

Igår fick Kalle komma ut på en ridtur ute. Vi kom inte så långt innan han blev väldigt rädd för de nya fåren på Ögården... Jag fick sitta av och gå fram till dem för att han skulle slappna av. Vi traskade sedan vidare förbi Kullagården och Hulegården innan jag hittade en bra sten att sitta upp ifrån.

Vi skrittade vidare på gärdsvägarna och när jag ville svänga höger hoppade han istället ut på en åker med höstsådd. Eftersom jag inte ville att han skulle sprattla runt alltför mycket i åkern hoppade jag av igen och så gick vi vidare mot Landbonnas och sedan in mot Smeas och upp i grushålan. 

Där hittade jag nästa sten att sitta upp från. När vi kom upp ur grushålan galopperade han så mjukt och fint upp för backen men sedan ville han inte svänga mot Skattagården. Men där fick jag övertalat honom och vi kunde ta oss upp i skogen där han ville galoppera igen.

Sedan blev det mer trav och galopp på de fina skogsvägarna och han kändes nöjd. När vi kom ur skogen vände vi hemåt och han ville bara fortsätta trava...

Vi passerade de "farliga" fåren igen, men denna gång gick det bra, vi var ju på väg hem... Sedan stannade han faktiskt innan kurvan vid Kura, men även där fick jag honom att gå framåt efter lite påtryckningar och resten av vägen hem gick bra.

Jag vill inte puscha honom för mycket, han gör ju saker och ting väldigt bra när vi rider ut. Han är rätt modig och går förbi saker som skrämmer honom, men ibland vill han bara inte gå åt samma håll som jag och då vill jag inte bråka för mycket. Det beror lite på var vi befinner oss också. Är det fritt spelrum går jag på honom rätt mycket och ger mig inte förrän det blir som jag vill, men ibland får man ta det lite piano...

Kalle på väg hem

Efter ridturen tog jag en promenad med vovvarna. Vi gick den korta rundan i Gässlösa och det var så mysigt och fint att promenera lite där! Det är verkligen vår nu, även om det inte är jättevarmt än så är solen framme och lyser härligt. Så gött!

Soffmys efter promenaden


Fina Nelly!

Jag har tjatat ett tag på Magnus att han ska hänga med mig och rida, nu när jag har tre hästar så hade det ju varit fint att få lite hjälp med motionerandet av dem. Och idag gick han äntligen med på att ge sig ut en runda på Bosse!

Han hjälpte till att göra i ordning, och ja, han har väl inte riktigt koll på allt än...

Benskydden åt fel håll..


Men det blev rätt till sist

Jag red Kalle och han höll sig bakom Bosses rumpa, det var tydligen tryggast där...
Två skuggor...

Vi red faktiskt samma runda som jag red med Kalle igår, men det var bra för honom att ta den igen. Utan promenader denna gång.

Jag varnade Magnus för att Bosse kanske skulle reagera på de där Ögårdsfåren, han hade ju inte sett dem tidigare. Och mycket riktigt, när han fick syn på dem hoppade han åt sidan, men Magnus satt kvar utan problem och kunde sedan få honom att gå förbi dem om än något spänt.

Kalle ägnade inte en blick åt fåren idag... Han hade ju ledsagare... Och det var faktiskt en enorm skillnad att ha sällskap med sig! Han var så lugn och fin! Jag försökte rida upp jämsides några gånger, men nej, han ville prompt gå bakom, så jag bråkade inte om det...

Hela rundan gick väldigt bra och det var så kul att få ut Magnus på hästryggen! Så kul att dela intresset. Jag har försökt förklara för honom att man ser så mycket vilt när man sitter på hästryggen och idag fick vi se två harar som jagade varandra samt en annan hare på en annan åker.

Nu måste han bara lära sig att trava och galoppera också, skritta vill vi ju kanske inte göra hela rundor, det tar ju sådan tid...

Bosse skötte ju sig fint också, han är ju så snäll att rida och gör verkligen inga dumma saker!

Magnus och Bosse

När vi kom hem igen tog jag ut Pelle på en promenad. Han var så himla pigg idag. Han gick och gnäggade och ville trava mest hela tiden. Han fick trava lite grann och då sprang han på bra. Pigg och fräsch, gammelhästen! Han vill nog komma igång igen!

Jag har även plockat lite rabarber idag och gjort en paj åt Magnus.

Fina rabarber

När jag hade ätit lite lunch tog jag traktorn och begav mig ut i hästhagen för att plocka sten. Jag har tänkt på detta rätt länge, det låg ju en hel del sten i princip överallt, kanske inte så konstigt om Bosse trampar snett och blir halt när de ska jaga varandra...

Pelle och Kalle var ju så nyfikna och gick fram till traktorn direkt, men tappade intresset när jag började kasta sten i skopan.


Pelle nyfiken

Jag plockade och plockade och det fanns ju en hel del småsten, så jag gick och hämtade en hink för att slippa springa så mycket fram och tillbaka till skopan. Då trodde alla tre att det var mat på gång så jag fick dem som en svans efter mig. Inte ens när de hade fått inspektera hinken och dess innehåll fattade de att det inte var någon mat... Dessa djur!

Bosse spanar in hinken med sten...

När jag var klar med stenplockandet, det blev himla bra faktiskt, satte jag igång och stängslade vid garaget. Det blev ett jäkla jobb med många stolpar som behövde ersättas, tråd som behövde lagas och sly som behövde röjas. Så nu är jag helt slut i kroppen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar