Sidor

söndag 12 februari 2017

Oxberg-Mora

Idag var det verkligen kallt om näsan! Kl nio satt jag på bussen som tog mig och ett gäng glada skidåkare ut i Vasaloppsspåret. Jag hoppade av vid macken i Oxberg och stegade sedan upp mot Oxbergskontrollen där jag tog på mig skidorna och gav mig av mot Mora.

Oxberg i strålande solsken
Det var ju en helt perfekt dag att ägna sig åt skidåkning! Så underbart väder! Direkt efter Oxberg är det härlig utförsåkning och det rullar på rätt bra där och de första tre kilometerna gick på runt 12 minuter.

Överlag kändes hela sträckan väldigt lättåkt. Visst fanns det fler uppförsbackar än den upp till Oxberg, men det går i princip att springa upp för alla utan att behöva saxa.

I Hökberg väntade "vätska" på oss som hade åkt med bussen. Jag väntade mig vatten, fick sportdryck. Och det var fasen sista gången jag drack sportdryck. Jäkla rävgift! Man blir ju bara trött efter 20 minuter och får mjölksyra. BLÄ!

Såhär fint var det i Hökberg!
Det kändes ändå så mycket bättre i kroppen än igår. Inte någon tillstymmelse till stela muskler, bara pigg kropp.

Det gick fort hela vägen och efter att ha varit inne i boden vid Eldris och tagit lite vatten for jag vidare mot Moraparken. Lättåkt hela vägen.

I någon backe gick det riktigt snabbt och jag hann tänka att om jag behöver bromsa så går det inte. Så det var bara till att krypa ihop i fartställning och hoppas att det inte blev något behov av broms. Högsta hastighet enligt Garmin var 46,2 km/h. Häftigt!

En ekorre korsade min väg rätt så nära, men inte så nära att jag behövde bromsa.

Det blev en snabb runda till Mora och jag var helt chockad när jag såg att jag körde 25 km på samma tid som jag körde 21 km igår. Bästa sättet att seeda sig till ett bra startled är alltså att köra snabbt i Tjejvasan istället för att kämpa i mer svåråkta seedningslopp...

När jag kom till Moraparken stannade klockan på 27 km och 2:08. Riktigt kul att det gick så snabbt!

Det kändes också som en bra genomkörare inför Tjejvasan. Nu har jag lite bättre koll på banan och har taktiken klar för mig inför loppet.

Dagens superrunda!
Det gav mig gott om tid att duscha, byta om och checka ut från hotellet. Klockan var bara ett när jag lämnade Mora och styrde hemåt. Nu kan man ju bara hoppas att Mora bjuder på samma härliga väderförutsättningar om två veckor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar