Sidor

fredag 10 februari 2017

Orsa Grönklitt

Idag vaknade jag riktigt utsövd och pigg. Det känns som om det var längesedan det hände. Inga vakna timmar i natt, så himla skönt!

Jag hade ställt klockan på 07:30, för längre än så ville jag inte sova. Jag vaknade kvart över sju, så det var rätt lagom!

Jag fick i mig en bra frukost. Det fanns bra mat att äta, dock smakade äggröran lite märkligt. Min egen hemmagjorda är så mycket godare!

Efter frukost styrde jag kosan mot Orsa Grönklitt, som ju bara ligger drygt en halvtimme med bil härifrån. Det var så härligt att få se lite "landsbygd" här i Dalarna. Röda små fäbodar som lutar åt alla håll. Och majstänger som står kvar som monument sedan midsommar. Härligt landskap!

Jag kom fram till Grönklitt så småningom, köpte spårkort och gav mig sedan ut i spåret. Det var lite dimmigt och därmed råkallt. Ungefär som det brukar vara hemma på Västkusten.

Idag hade jag glömt mina brillor. Det var dumt. Så jäkla kallt med vinden i ögonen. Men jag fick härda ut. Jag har också svårt med ljuset och blir lätt snöblind. Jag blev inte snöblind, men fick lite små "synrubbningar" i form av fläckar framför ögonen. Men det gick!

Välja spår...
Jag fick en spårkarta när jag köpte spårkortet, så jag hade spanat in en lång runda som heter "Kallbolsrundan". 20 km lång och med en svårighetsgrad och fysisk ansträngning på 2 enligt spårkartan.

På väg ut i spåret
Vilka spår! Det var total räls. Så underbart att åka i! Det var mycket riktigt ett lättåkt spår. Utan de där härliga nedförsbackarna, men också utan jobbiga uppförsbackar. Det var mest platt. Men det var helt ok. Det blev mycket diagonalåkning, då jag ju har dåligt glid. Men även stakning och stakning med frånskjut. Jag tror faktiskt att jag äntligen börjar få till det där "stakning med frånskjut". Emellanåt i alla fall. Det är svårt med koordinationen och timingen. Men när man träffar rätt är det en underbar växel!

Långa, härliga spår!
Även idag blev jag lite trött runt 16-17 km. Men jag hängde i och plötsligt hade jag kört hela varvet på 20 km. Så kul!

Jag åkte ner till gästcentrum och gick in på "Ugglan och Björnen", där det serverades lunchbuffé. Jag tog fiskgratäng och massor av grönsaker. De hade verkligen bra utbud på salladsbordet! Mycket bra! Fiskgratängen var väl inte det godaste jag har ätit. Jag fortfarande svårt för en del fisk, men det gick ner.

Det bästa var nog att få värma sig, jag satte mig strategiskt intill ett element, som fick värma vantar, mössa och buff. Och mig. Jag fick dock inte upp värmen förrän jag fick i mig en kopp te. Sedan var jag redo att köra ett pass till.

Den här gången hade jag spanat in "den gröna milen". Precis som det låter var det ett milspår. Svårigheten för detta spår var 3/3, så jag tänkte att det kanske inte skulle vara lika platt som förmiddagens övning. Och mycket riktigt, det var ett riktigt roligt spår. Upp och ner och kurvor hit och dit. Jag "blåste" på ordentligt och ställde mig i fartställning i alla backar tills jag var riktigt nära att köra rakt ut i skogen. Jag lyckades på något sätt hålla mig i spåret, men sedan var jag lite försiktigare.

Dock gör ju det dåliga glidet att det inte är så farligt med backarna, utan det är mest bara till att fräsa på.

Även eftermiddagens pass gick bra och ett tag funderade jag på att köra femkilometersspåret också, men jag ångrade mig och kände mig nöjd efter den genomförda milen.

Härliga spår i skogen
Jag hade smart nog ställt in värmaren på bilen, så jag fick förmånen att sätta mig i en varm bil. Men jag hade sedvanlig frossa och blev inte riktigt varm trots att jag hade maxat sätesvärmen och 24 grader på klimatanläggningen...

När jag kom tillbaka till Mora sprang jag in på ICA maxi och handlade lite. Det blev kycklingspett och en tallrik med sallad till kvällsmat. Och så köpte jag en tesil och lösviktste. Jag har nämligen en vattenkokare på mitt hotellrum och jag älskar att ta en kopp te! Dock föredrar jag lösviktste. Det är så mycket godare!

Jag tog också en sväng "på stan". Jag svängde in på en sportaffär och hittade två jättesnygga jackor från Craft på rea. Så nöjd! Jag har varit lite frusen idag, så de jag köpte kommer att bli riktigt bra imorgon! Jag köpte även en midjeväska med vattenbehållare. Jag har märkt att det vore gott med lite vatten när man är ute och kör... Och jag glömde min salomonrygga hemma.

Jag känner mig riktigt nöjd med min skiddag idag. Jag har ju fått ihop över tre mil åkning på strax under tre timmar. Det är bra, tycker jag!

Nu blir det vila och återhämtning så att jag är lika pigg imorgon!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar