Sidor

torsdag 9 februari 2017

Mora!

Ironiskt nog snöade det när jag kom ut i morse. Lagom till jag lämnar Västkusten kom alltså snön. Men det var väl bara någon cm, så det gjorde inte så mycket nytta ändå. Mer än att det kanske blir lite ljusare ute.

Jag kom iväg i riktigt god tid, klockan var faktiskt bara 05:40 när jag satte mig i bilen och gav mig av. Tyvärr var väglaget rätt dåligt. Det är helt uppenbart inte samma regler som Magnus och gänget hade när de plogade snö för några år sedan. Då saltade de som idioter i förebyggande syfte och sedan skrapade de snö tills asfalten var torr. Idag låg det snö på E6:an, trots att det knappt kommit någon snö. 

En lastbil låg på sidan i backen söder om Varberg Nord och södergående körfält var helt avstängt. Tur att jag skulle norrut. Det gick rätt trögt upp till Göteborg och nästan upp till Trollhättan. Sedan blev vägbanorna torra och fina.

Resan gick bra. Inga missöden. Jag åt lite medhavd mat i Malung och sedan körde jag direkt till Mora skidstadion för att dra ett pass på skidorna. 

Mora skidstadion. 
Jag hamnade snart i Vasaloppsspåret som var bäst preparerat. Till en början lite backar, men mest platt. Glidet var lite dåligt, tyckte jag. Snön var nog rätt kärv. I Eldris tog jag lite paus för att gå på toa.

Sista kontrollen i Tjejvasan och de andra Vasaloppen
Jag glömde sätta igång klockan både i starten och efter pausen. Så egentligen åkte jag nog några kilometer till. 

Jag hade bestämt mig för att köra 2 mil eller två timmar. Så när klockan "slog" 1 timme vände jag och skidade tillbaka. Jag tänkte på att jag kommer att åka precis där om drygt två veckor och har då målet och den fina medaljen att se fram emot.

Lite mer folk kan man ju också se fram emot:). Jag mötte och körde förvisso förbi lite folk, men det var rätt ensamt där ute i spåren. Lugnt och skönt!

Efter ca 16-17 km började korsryggen göra ont och jag började bli riktigt trött. Jag behöver definitivt träna på att komma upp i distans nu! Det är ju lättare när man slipper köra varvbana och dessutom får köra i "riktiga" spår. Spåren var verkligen jättefina! Jag tror inte att de har kört dem sedan helgen så de håller verkligen bra. Det är verkligen en fröjd att få vara här uppe i vinterlandskapet! Det är förvisso inte mycket natursnö, men Vasaloppsspåren är fulla med konstsnö, så det lär inte bli någon brist!

Här kommer dagens runda:

Fick ihop drygt två mil!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar