Sidor

torsdag 5 maj 2016

Vrång häst!

Idag var det dags för träning med Herr Bus hos Charlotte. Det har ju inte blivit så mycket ridning sedan sist som jag hade tänkt, tyvärr. Men jag tyckte ändå att det kunde vara bra att få lite ögon på oss igen så att jag inte glömmer av allt jag ska tänka på.

Vägen till ridhuset var väldigt spännande idag. Det var farliga kossor, hästar och får/getter! Så det blev väldigt upphetsat. Så upphetsat att jag fick en hov på min fot. AJ!

Till en början gick det mesta bra. Han gick emot lite i högervarvet, där han ville dra åt vänster, men jag fick igång honom lite mer och då gick det bättre.

Vi körde lite galoppfattningar, fick till några i vänstervarvet och en i högervarvet med direkt avsaktning för att jag tyckte att han var på väg bort.

Sedan skulle vi jobba lite i skritt igen och då blev det helt plötsligt tvärstopp. Jag försökte gå på honom men då flög ryggen upp och plötsligt började han sparka med höger bakben.

Det var totalt omöjligt att få honom någon annanstans än till den del av ridhuset som var närmast dörren. Han var totalvrång!

Jag tyckte inte att det var någon mening med att gå på honom mer, för såhär har han aldrig betett sig tidigare och det var helt uppenbart något som störde honom.

Jag misstänkte att han var kissenödig, eftersom han drack en massa vatten precis innan jag tog in honom. Men han kissade inte ens när vi kom hm och han fick komma in i boxen. Så jag vet inte riktigt vad som var fel idag. Kanske gillade han inte värmen och fick nog. Jaja, det är bara till att ta nya tag och se ifall det fortsätter!

När jag kom hem var det strömavbrott, så jag kunde inte duscha av honom heller, stackaren!

Och jag kunde inte värma någon mat heller, så jag fick ta en frukt. Men när jag kom ut och skulle skruva ihop den sista odlingslådan kom strömmen tillbaka! Så nu har jag fått i mig lite mat så att jag orkar gå ut och jobba lite i det fina vädret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar