Sidor

fredag 13 maj 2016

Ponnytrav och helkväll på Åbytravet

Igår hade vi gruppdag med jobbet. Vi jobbade med verksamhetsutveckling och höll till på Vattenfalls kontor i Göteborg. Ända intill Göta Älvbron ligger det och när vi var ute en sväng efter lunchen tittade jag på bron och tänkte att det är rätt skönt att slippa springa upp för den om 1½ vecka...

Över denna bro har jag sprungit/gått/hasat tre gånger, men i år blir det inget med det!
Med den löparform jag har nu, dvs helt obefintlig, är det naturligtvis inte att tänka på att springa Göteborgsvarvet. Men nu när det börjar närma sig så kommer ju suget smygandes ändå. Nästa år kanske?

Jag vet inte. Troligtvis kommer det i alla fall inte bli någon mer Tjejklassiker och då kan jag koncentrera mig på träning som jag tycker är kul. Jag vill verkligen komma igång med löpningen ordentligt igen. Men det är svårt när jag har ett cykellopp på tio mil att klara av framför mig. Cykeln prioriteras i första hand.

Fast egentligen finns det ju inget som hindrar att jag springer också. Jag cyklar 2-3 gånger per vecka och veckan har ju sju dagar... Men det blir lite mentalt hinder för att jag tänker på cyklingen.

I alla fall så drog vi iväg till Åbytravet på eftermiddagen. Där möttes vi upp av ett gäng som hjälpte oss att köra ponnytrav. Två små söta ponnysar hade vi till vårt förfogande. Ett russ och en shettis. Så jäkla söta! Och väldigt lättkörda och trevliga! Vi var två lag som körde runt koner. Vi fick köra två gånger var, en med varje ponny. Och sedan fick det vinnande laget (som jag såklart var med i) köra ärvarv:). Åh, vad jag längtade tillbaka till tiden när jag jobbade i travstall! Jag blev så sugen på att köra "riktig" häst. Sitta där i sulkyn och bara köra på. Vi får se om jag tar upp det där någon gång igen i framtiden...

Efter ponnytravet fick vi guidad visning runt Åbytravet. Vi fick massor av information om banan, om trav och sporten i stort. Samtidigt kunde vi se några ekipage värma upp på banan.

Uppvärmning!
Vi fick även gå en runda i stallet där vi fick klappa lite på en treårig hingst som skulle göra sin första start. Disco Volante hette han och han har en mycket fin pappa, Scarlet Knight, samt Super Arnie som morfar. Fin stamtavla alltså.

Jag har faktiskt glömt hur otroligt vältränade de där travhästarna är. Mina hästar framstår ju som två köttbullar i jämförelse. Travhästarna ser ju mer ut som vinthundar i kroppen än mina tjockisar gör:).

Det var härlig att gå där i stallet, känna hästdoften, spänningen och atmosfären.

Efter guidningen fick vi vårt bord i restaurangen Pegasus. En väldigt god buffé hade dukats fram med massor av fin mat. Varmrökt lax, romsås, fläsk- och oxkött, massor av goda tillbehör. Kostade bara 335 kr/person, så det var faktiskt riktigt prisvärt!

Vi spelade (jag har aldrig spelat förut, så det var en ny upplevelse!) på lite hästar. Jag spelade på Disco Volante som vinnare och hämtade hem 2,5 gånger pengarna då han vann i fin stil!

Älsklingen hade skickat med mig pengar, så jag brände dem åt honom... Jag köpte en Harry Boy V5 och spelade en V5 själv. Båda gick åt helvete, men det var ju inte mina pengar så det gjorde inget:).

V5-spel
Själv är jag inte mycket för att spela på något egentligen. Jag köper aldrig lotter, spelar aldrig på hästar. Jag anser nämligen att den enda vinnaren som finns är Svenska Spel och ATG. Så jag skulle däremot kunna tänka mig att hålla i spel och lotterier. Ren förtjänst! Så otroligt många värdelösa grejer man kan sälja! För om man tittar i spelplaner på t.ex. trisslotter, så tror jag att vinstchansen ligger någonstans på 25%. Det betyder ju att tre av fyra lotter är helt värdelösa och alltså ren förtjänst för spelbolaget...

Sammanfattningsvis så hade vi en mycket trevlig kväll på Åby. Jag kan verkligen rekommendera detta till alla som vill hitta på något kul! Vi var bara två på vår grupp med hästerfarenhet och intresse, men jag upplevde att alla tyckte att det var en kul grej ändå. Det finns även möjlighet att få testa på att köra stor häst i tandemsulky, där man har en medhjälpare bakom sig fast man kör hästen själv. Kostar lite mer, men det hade jag gärna provat någon gång...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar