Sidor

tisdag 24 maj 2016

Sjuk!

I söndags kväll kände jag att det började bli lite raspigt i halsen, eller snarare väldigt torrt. Tänkte att jag kanske andats in stendammet när Älsklingen kapade sten, ville inte tänka att det är förkylning på gång.

Igår morse vaknade jag med en lite raspigare hals. Kände mig inte riktigt 100 när jag gick till jobbet, men jag hade en del viktiga saker att ta hand om. Jag blev sämre under dagen och när jag körde hem höll jag nästan på att somna i bilen. Jag funderade på hur jag skulle överleva kvällen.

När jag kom hem lade jag mig i soffan en stund, men det dröjde inte länge innan rastlösheten kom krypande och plötsligt kände jag mig piggare igen.

Jag fixade mat, åt och gick ut och stängslade det sista i sommarhagen så att jag kunde släppa upp hästarna i "Hästabacken". De har gått på ganska magert bete i nedre delen av sommarhagen, bakom paddocken och så har de kunnat gå tillbaka till vinterhagen för att få lite skugga och dricka vatten.

Uppe i Hästabacken hade gräset nu växt till sig ordentligt, så det var hög tid att släppa dem där. Jag kollade stängslet där uppe för någon vecka sedan och såg då att det behövdes ett par nya stolpar samt någon isolator. Inget trasigt stängsel, så skönt!

Så jag tog traktorn, lastade skopan med vattenfyllda mjölkkannor, vatten-baljor, saltsten, stängselstolpar och annat stängseltillbehör. Jag fixade det som behövde fixas. Mina knasiga hästar förstod vad som var på gång och galopperade fram och tillbaka i hagen som två dårar. Det var rätt spännande att öppna grinden och släppa iväg dem!

Full galopp, stenarna och skorna klonkade betänkligt. Jag undrar hur många skor Bosse har kvar nu? Race runt i hela hagen. Och sedan var det bara till att hålla tummarna för att de insåg att vägen ner till den nedre hagen var stängd så att det inte blev några sprängda stängsel... Men det verkade funka och de såg nöjda ut.

Nu när SMHI har lovat varmt väder igen är det bra för dem att gå där uppe. Där har de en jättefin skogsdunge där de står under varma sommardagar och skyddar sig mot sol och insekter. Det gäller att tänka sig för så att de inte står utan skydd när insekterna och värmen kommer!

Det var otroligt varmt redan igår, svetten bara droppade från pannan när jag stängslade och det var ingen större ansträngning egentligen.

När jag var klar med stängslandet gick jag tillbaka till den nedre sommarhagen och stängde grinden där. Ifall de skulle gå igenom ändå, så stannar de i alla fall där, tänkte jag.

Jag tänkte också gå och plocka liljekonvalj. När jag var vid grinden kände jag doften av blommorna. Helt otroligt! Det doftade verkligen jättestarkt, trots att jag befann mig ett par hundra meter från dem.

Det är längesedan jag såg så mycket liljekonvalj, det är verkligen ett riktigt blom-år i år. Vitsipporna har varit i mängder och finns faktiskt fortfarande kvar, allting som ska blomma i trädgården blommar otroligt mycket. Så härligt, tycker jag! Vi har ju haft några kalla och tråkiga vårar de senaste åren, så det känns bra att få en varm och skön vår i år!

Mängder av väldiftande liljekonvalj!
När jag gick och lade mig igår räknade jag kallt med att det skulle bli arbetsdag idag. Men när jag vaknade kändes halsen riktigt tjock och huvudet tungt. Jag kände direkt att det inte var någon idé att gå upp, utan det jag behövde var att ligga kvar i sängen och sova några timmar till. Rätt val!

Framåt åttatiden vaknade jag till liv igen. Ringde till chefen och talade om hur jag mådde, behövde inte säga så mycket, han hörde på min röst, som alltid blir väldigt påverkad av förkylning, att jag inte var i form. Jag fick rådet att dricka mycket vatten och vila mig.

Det är så typiskt att bli förkyld nu! Tre veckor kvar till Tjejvättern och denna vecka hade jag tänkt att få till några riktigt bra cykelpass. Så blir det ju inte nu och jag hoppas att jag inte ska vara sjuk alltför länge, utan kan träna snart igen! Dessutom hatar jag att vara sjuk! Jag blir så extremt rastlös och på dåligt humör!

1 kommentar: