Sidor

torsdag 5 maj 2016

Trädgårdsarbete!

Efter att lunchen hade intagits gick jag ut i trädgården. Mycket saker på gång just nu! Det är odlingslådor som jag har skruvat ihop. Den sista gjordes klar idag. Sedan var det ett grävjobb, nämligen där växthuset ska vara.

Vi kan använda befintlig plats till det nya växthuset, men det är lite större än det gamla, så jag behövde gräva ut på sidorna och framför. Jag grävde också ur den gamla sargen som vi inte ska ha kvar. Jag tog bort de isoleringsskivor som låg runt sargen. Och sedan skruvade jag isär hela sargen.

Utgrävningar
Efter att ha grävt en långsida gick jag bort till garagehagen och fixade stängslet, så när Älsklingen kom hem kunde jag få hjälp att släppa hästarna där. Första natten som de ska tillbringa utomhus ätandes gräs. Gissa om de var glada!

Gott med gräs!
Selma var i vanlig ordning med mig och grejade. Hon satt och spanade ut över åkrarna så att inga inkräktare var på väg!
Spanar-hunden
Jag fortsatte grävandet och till sist var det faktiskt grävt runt hela sargen. Det var ju ganska tacksamt att gräva i stenmjöl, men det är ändå ryggmördande så fort man håller i en skyffel eller spade!
Utgrävning klar!

Även den bakre kortsidan behövde grävas, eftersom sargen skulle frigöras
Sedan skruvade jag isär sargen och bar bort de delar som jag orkade bära..

Sargen isärskruvad!
Det kommer att bli så himla bra med det nya växthuset. Nu behöver jag bara fylla ut kanterna så långt de ska vara och lägga sten som sedan växthuset kommer att stå på. Sockeln på växthuset ska gjutas fast, så det ska grävas 6 st hål till plintar för detta. Men nu är i alla fall det värsta jobbet gjort!

Eftersom kvällen inte var slut när jag var klar med grävandet passade jag på att måla odlingslådorna. Falu rödfärg är det som gäller för dem. Jag hoppas att de ska hålla lite längre med färg på och så blir det snyggare. Jag hann med alla innan solen gick ned. Såhär fint blev det:

Röda odlingslådor!
Jag tycker att jag fick gjort en hel del idag, faktiskt, trots att jag kom igång rätt sent. Nu väntar jag bara på jorden, som kommer imorgon. Sedan kan jag ÄNTLIGEN så mina grönsaker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar