Sidor

måndag 2 maj 2016

Äntligen cykelväder!

Äntligen en kväll utan regn, storm och kyla! Äntligen dags för cykeln!

Denna gång körde jag mot Brännhult. Det nypålagda gruset på vägen genom Stensared, som jag hade problem med för några veckor sedan, hade satt sig lite mer och det gick bra, men när jag kom in på vägen mot Sågkulla och Släne så var det nypålagt grus igen! Och det var ett helvetesgrus rent utsagt! Helt värdelöst att cykla i! Det bara rullar under hjulen!

Så när jag kom i en uppförsbacke så var det kört, cykeln for iväg åt sidan och jag åt andra hållet. Som tur var så hade jag förberett mig genom att klick ur ena skon, så jag trillade i alla fall inte. Men jag fick vackert gå uppför den jäkla backen. Irriterande!

Sedan var det ett kort avsnitt med gammalt grus och sedan kom helvetesgruset igen. Dessutom hade de grävt ur dikena, så det gick inte heller att hålla sig i kanten för då riskerade jag att åka ner i diket. Riktigt skit var det. Tråkigt att det är så dåligt när det är en så mysig sträcka där i skogen.

Helvetesgrus i backen som jag fick ta till fots!
När jag svängde mot Släne så var det äntligen grusväg med mindre nytt grus. Men även där var en del rullgrus, så det var inte helt bra, men bättre än tidigare i alla fall!

Men det var skönt att komma ut på asfalten och styra mot Skällinge. Jag kände mig lite mör i kroppen idag. Benen var lite sura redan från början, även om de blev lite bättre, så var det jobbigt i backarna. Så jag beslutade mig för att styra direkt hem mot Rolfstorp och sedan Linnarp. Så det blev ingen långrunda idag. Men det blev i alla fall en cykeltur och allt mer än 0 är bra!


Dagens runda

Jag hoppas på mer cykel denna vecka. Väderprognosen är god och långledighet väntar. Nästa runda får nog bli lite mer asfalt. Inte så kul med grusvägar just nu...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar