Sidor

tisdag 10 maj 2016

Äntligen cykel och värme!

Det underbara sommarvädret håller i sig! Vid lunch idag bestämde jag mig för att nyttja solen och ta ut lite flex på eftermiddagen. Jag körde en sväng om Varberg och fick skaffat knä- och armbågsskydd på Intersport, samt lite sommarblommor på Blomsterlandet.

Tanken var att jag skulle njuta av solen och plantera lite. När jag kom hem var det dock inget solsken här. Stackmoln hade samlat ihop sig, men det var ändå varmt och skönt!

Jag fick planterat alla blommor, planterat om mina egna uppdrivna tomater i större krukor och så vattnade jag allt. Till min stora förvåning såg jag att plocksalladen, ruccolan, rädisorna och löken redan hade kommit upp. Det är alltså bara fyra dagar sedan jag sådde( i fredags) !Helt otroligt! Jag har aldrig varit med om att någonting har grott så snabbt! Kul att det händer grejer!

Grönska på gång i mina odlingslådor!
Jag hämtade hem hästarna till vinterhagen. De behöver vila sina känsliga magar och få lite möjlighet till att skugga sig under träden. De var inte svåra att få med sig idag heller. Det märks att de är betydligt tröttare och lugnare nu när de går ute på nätterna! Bra!

Sedan pumpade jag däcken på min cykel. För första gången någonsin lyckades jag göra detta själv och det blev bra. Den har ju racerventiler och det har inte funkat så bra med våran vanliga allroundpump. Så när jag lämnade in den på service frågade jag om råd. Då fick jag en liten grej som skulle skruvas på ventilen och sedan skulle det bara vara till att börja pumpa. Jag fick inte till det riktigt på bakdäcket, men när jag gjorde framdäcket funkade det plötsligt perfekt och jag gjorde om bakdäcket också. Två stenhårda däck blev det! Så nöjd med att jag löste det själv! Det är rätt irriterande att behöva vänta på att någon kommer hem och hjälper mig!

Så på nypumpade däck gav jag mig iväg på dagens cykelrunda. Planen var att köra via Säm till Valinge, vidare över Stamnared och Grimmared till Karl-Gustav och sedan hem över Nösslinge och Skällinge.

Jag har ett minne av att vägen via Säm mot Valinge är dryg och mycket uppför. Idag upplevde jag inte alls det! Det gick både uppförs och nedförs i en härlig blandning! I Valinge var det sedan några mindre stigningar innan den härliga utförslöpan ner mot krysset.

Sedan blev det värre... På tre kilometer steg höjden över 50 meter! Det kändes, kan jag tala om! När jag kom upp till krönet strax efter Stamnareds kyrka var jag så slut att jag nästan höll på att kräkas (jag som inte tror att jag kan anstränga mig så mycket att jag kräks...).

Plötsligt kändes planen att köra ända till Karl-Gustav fruktansvärt jobbig och jag övervägde att smita över till Skällinge några kimlometer innan Grimmared istället.

Men när jag kom över krönet så kom det återigen utförskörning. Jag fick svalka i ca 300 meter där det regnade (väldigt lokalt) och orken kom tillbaka igen så jag svängde inte mot Skällinge, utan fortsatte mot Grimmared.

Det var väldigt varmt idag. Det gick åt mer vatten än vanligt, men annars påverkades jag inte negativt av värmen, vilket är jättebra! Jag klarar t.ex. inte att springa när det är varmt så det är ju bra att jag har hittat något som funkar även när det är varmt!

Det gick väldigt bra att fortsätta cykla. Benen kändes bra. Stigningarna kändes inte jättesvåra. Det flöt på väldigt bra, helt enkelt.

Sedan så var det ju tusen dofter av vår/försommar ute. Massor av träd har slagit ut och grönskan är otroligt intensiv. Jag bara njöt av all natur och konstaterade att denna tid är en av mina absoluta favorittider på året! Så vackert överallt!

Utsikt över sjön vid Kungsäter
Jag fortsatte mot Karl-Gustav och sedan mot Nösslinge. Mellan Karl-Gustav och Nösslinge är asfalten så grymt jävla dålig! Vägverket har lagt på "stenklet" med extremt grov sten. Det är som att cykla på en tvättbräda. Otroligt jobbigt! Men jag härdade ut, jag visste ju att det skulle bli bättre längre fram!

Vid Nösslinge kyrka tog jag en paus. Åt en banan, drack lite vatten, snöt mig, tog en bild på den vackra, vindstilla kvällen över sjön.

Vacker kväll!
När jag var klar kom jag på att min syster hade tipsat mig om att toaletter vid kyrkor brukar vara öppna för användning. Jag var ju bara tvungen att ta reda på om detta stämde. Och tänk att det gjorde det! Det var fräscht och rent där inne och dessutom fick cykeln också plats, så ingen stöldrisk (vilket det kanske ändå inte hade varit med tanke på att det var helt folktomt, men man vet aldrig!)

Öppen toa!
Nykissad och klar kunde jag sedan ta den sista biten hemåt. Det flöt på bra ner mot Skällinge och sedan trampade jag på bra hemåt. Jag snittade flera kilometer över 30 knyck! Så himla kul att kunna trycka på och känna att det fanns kraft i benen! Helt underbar känsla!

Det var bara från banvallen och hem jag fick sänka tempot pga kasst underlag, men jag var otroligt nöjd med känslan! Inte ens helvetesbacken hem kändes som något svårt trots 5,5 mil i benen!

När jag kom hem talade klockan om att jag hade tre nya rekord, mesta höjdstigning, 434 m, längsta runda för i år, 55,7 km och snabbaste 40 km. Så kul med lite rekord:).

Jag är så nöjd med att jag tog beslutet att cykla lite längre! Jag vet inte varför jag tror att jag inte ska orka cykla långt, det funkar ju uppenbarligen hur bra som helst! Benen har verkligen blivit starka på de här passen jag har kört i år. Så skön känsla!

Här kommer lite statistik från Garmin Connect:

Härliga siffror!
Kanske gjorde vilodagen nytta igår. Idag har jag känt mig mycket piggare och jag kände mig faktiskt stark när jag cyklade (förutom i Stamnared då...) Imorgon ser jag fram emot ett pass på rullskidorna och ett pass på hästryggen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar