Sidor

måndag 19 oktober 2015

Äntligen lite framsteg i simningen!

I fredags hade jag en härlig dag tillsammans med Emelie. Rullskidor, lunch och spa på Strandbaden. Dock blev jag otroligt seg efteråt och kände mig tung i huvudet när jag kom hem. Så jag gick och lade mig tidigt. Såg fram emot lördagens simträning då vi skulle lära oss ryggsim.

När jag vaknade på lördagen insåg jag nästan omgående att det inte skulle bli någon simning. Migränanfallet var ett faktum. Bara till att tillbringa dagen på rygg i soffan.

Framåt fem-tiden på eftermiddagen hade huvudvärken gått över och jag tog en promenad i skogen med hundarna.

Det blev en tidig sänggång även på lördagen, men jag vaknade pigg på söndagen. Det blev en löparrunda. Dock utan Selma,som hade jakt-uppdrag med Husse.

Det var otroligt tungt från början till slut. Jag sprang upp till Linnarp och följde sedan banvallen upp nästan till Friluftsgården. Jag svängde av på Flähultstigen upp mot den långa backen. Jag fick gå en del där, men det var skönt när jag äntligen fick rulla på utför ner mot Flähult.

Det kändes som om all kondition var helt bortblåst! Så jäkla trist. Men, det är väl bara till att bita ihop och komma igen.

Jag kände mig lite seg igår eftermiddag också, men jag fick äntligen grävt klart runt syrénhäcken och lagt sten. Så gött! Det var ett litet projekt som blev onödigt långdraget, men nu är det klart!

Idag var jag lite off på morgonen, men allt eftersom dagen gick blev humöret bättre och när kvällen var här drog jag iväg till simhallen.

Jag har haft lite ångest över simningen det senaste. Tycker att jag inte hänger med på lördagarna som jag vill. Känner mig sämst. Får ingen känsla. Blir för andfådd. Kommer för lite framåt.

Men idag hände något. Jag körde lite efter förra veckans schema, där det var lite ryggsim. En av träningskompisarna var också på plats idag, så hon kunde ge mig lite tips. Det gick ju inte jättedåligt, jag tog ju mig fram iaf.

Och så kickade jag mig förbi en kille, jag som är så fruktansvärt dålig på bensparkar sparkade mig förbi en annan! Helt otroligt! Det har aldrig hänt förut! Så jäkla kul! Där fick verkligen självförtroendet en skjuts framåt.

Jag körde lite med fenor, både ryggkickar och crawlkickar. Körde även med dolmen och för första gången någonsin fick jag en aha-känsla för det där med "catch", att "fånga" vattnet. Lyckades med det några gånger och kände hur jag tog mig framåt snabbare än någonsin! Så jäkla kul!

Det var en helt annorlunda känsla i simningen idag. Det var kul, och ansträngningsgraden sjönk så att jag klarade att simma 50 meter (med dolme) utan att bli helt slut. Så jäkla gött! Det var precis vad jag behövde nu! Ett steg framåt. Ett STORT steg framåt.

Tyvärr blir det inte mer simning innan lördag den här veckan,då jag ska flyga till Arlanda imorgon och åka vidare mot Forsmark. Möte där på onsdag och sedan flyg hem igen. Kommer hem för sent för att hinna simma på onsdag kväll.

Men jag tar med mig den positiva känslan från idag och så ser jag fram emot lördagens träning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar