Sidor

måndag 3 augusti 2015

På bättringsvägen - tror jag

I onsdags for Älsklingen och jag till IKEA för att köpa ett vitrinskåp. Han har ju tagit hit sitt porslin nu, så vi hade en massa grejer liggandes i kartonger. Inte så kul.

Vi fick med oss ett skåp hem, men innan vi åkte hem gjorde vi ett annat litet ärende, som jag snart kommer att berätta mer om :).

I torsdags började jag skruva ihop vitrinskåpet. Betydligt enklare att skruva ihop det än det jäkla växthuset. Tydliga instruktioner och delar som passar ihop! Efter någon timme var det klart och på plats!

Nya vitrinskåpet!
Jag packade upp alla grejer och efter en liten stund var skåpet i princip fullt! Helt otroligt vad grejer vi har!

Förkylningen blev bättre i förra veckan, men så fick jag ett fullkomligt mag-ras i fredags som grädde på moset. Jag klippte gräset, fick springa snabbt in på toa. Åt sedan lunch och åkte ner till Handins med startsnöret till gräsklipparen eftersom det höll på att gå av.

Planen var att ta en svamprunda med Selma efteråt. Jag fick mer och mer ont i magen, men tänkte att det skulle gå över om jag fick röra på mig. Så vi tog några skogsrundor, men till sist mådde jag så dåligt att jag var tvungen att köra hem och lägga mig på soffan. Så jäkla irriterande!

Hela lördagen var jag också kass i magen, men vi fick iaf tittat på Ostindienfararen Götheborg som hade lagt till i Varbergs hamn.


Fin båt!
Vi gick dock aldrig ombord, eftersom det var så himla långa köer. Resten av dagen tillbringades hemma i solen, som faktiskt sken några timmar.

Jag var lite orolig för hur det skulle gå med magen under Varberg Summer Horse Show som Carina, Rosanna och jag skulle till igår. Men jag tänkte att det fick bära eller brista. 

Fin bana!
Vi satt fint högst upp på läktaren på långsidan. Solen kom också fram efter ett tag och det stekte på rätt bra! Det var otroligt kul att få se internationella tävlingar i lilla Varberg. Fantastiskt bra ordnat av arrangörerna!

Vi såg även den avslutande klassen, Volkswagen Grand Prix. Där var ett riktigt häftigt hinder!

Coolt hinder!
Så gott som alla hästar hoppade jättebra på det och jag trodde faktiskt att det skulle bli mer problem. Dock blev det väldigt många avtrillningar för att vara en såpass stor klass. Som tur var gick det bra för samtliga hästar och ryttare som fick missförstånd.

Vi hade en riktigt bra dag och det var faktiskt kväll innan allt var klart och man kunde vända hemåt. När jag kom hem var jag såklart hungrig och Älsklingen och jag köpte varsin pizza. Sedan ballade magen ur igen. Inte så smart kanske att äta pizza när magen är i oordning, men så blev det.

Förkylningen kändes såpass bra att jag faktiskt ställde klockan tidigt idag för att gå upp och köra en sväng till Simstadion. Men jag vaknade med magont och tyckte att jag var lite raspig i halsen igen. Så jag vågade inte chansa, utan sov vidare en stund till.

Sedan kom Selma och väckte mig vid sju, så då gick jag upp och tänkte att jag lika gärna kunde köra till Gekås, där jag hade lite grejer som behövde shoppas. Jag var där halv nio och redan då började det faktiskt bli en del folk. Men jag fick gjord mina ärenden och smet snabbt ut i kassan.

Solen sken ju idag, så när jag kom hem lade jag mig på altanen för att sola. Det var så himla gött att ligga där så jag låg kvar ända till fyra på eftermiddagen.

Badsuget kom ju, nu när det var varmt och Selma såg också ut som om hon ville bada, så vi åkte till en sjö och kastade lite pippi så hon fick bada.

Nöjd nybadad vovve!
Efter badet tog jag på mig ridkläder och gick ut och hämtade hästarna. Såg att Bosse hade tappat en framsko. Så jäkla typiskt! Som tur är så var hovis planerad till denna vecka.

Jag beslutade mig för att ta ut Pelle på en tur istället. Lite spännande, med tanke på att han fick ett hysteriskt anfall 200 m hemifrån senast och höll på att slänga mig i asfalten på Obbhult-vägen.

Men jag tänkte att jag får testa igen. Nu är det ju sommar, varmt och han borde vara lite tröttare nu. 
Så jag slängde på honom sadel och träns och stegade ut i paddocken.

Detta var längesedan sist!
Pelle hade också en sko, en baksko som hängde farligt löst. En söm på insidan och tre på utsidan. Hoppas att den inte hinner trilla av innan hovis kommer!

Han var väldigt lugn idag. Det kändes konstigt att sitta på hans rygg igen. Han var väldigt stel och stolpig och långt ifrån Bosses aktion som jag är van vid nu.

Vi skrittade runt lite i paddocken, höll på att bli uppätna av blinningarna, så jag bestämde mig för att ge mig ut istället.

Pelle var mycket tveksam till detta. Han gick knappt framåt och om han var stolpig innan blev han ännu värre nu. Han försökte ta alla sidovägar för att kunna vända hemåt igen, men det var bara till att smacka på så att han tänkte framåt.

Han var seg och trött ända tills vi svängde ner mot Obbhult och började dra oss hemåt. Då plötsligt fick han fart på benen och började skritta med en väldig energi! Min första häst (som också var lite äldre) var precis likadan och jag funderade på ifall det är ett ålderstecken.

Vi travade även lite grann, jag tyckte att han behövde springa igång kroppen lite. Han skötte sig helt klanderfritt hela vägen. Den enda gången han reagerade på något var när vi gick förbi en liggande ko som viftade på svansen, då var det lite läskigt. Men han visade inga tendenser till att vilja vända, vilket kändes väldigt bra! Han var lite spänd, men tänkte ändå framåt.

Så det blev en riktigt trevlig runda i den härliga sommarkvällen och det var jättekul att det gick så bra som det gjorde! Kanske är inte hoppet ute om att kunna sätta igång honom också. Hade varit himla kul. Gamla hästar behöver röra på sig de också! Även om man kan ta det lite lugnare med dem.

Härlig kväll på härlig häst!
Nu hoppas jag att det fina vädret fortsätter den här veckan, så att man kan få avsluta semestern på ett bra sätt efter dessa tråkiga tre veckor som varit med dåligt väder och sjukdomar. Jag hoppas också att min hals och mage rättar till sig så att jag kan börja träna igen. Längtar så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar