Sidor

måndag 10 augusti 2015

Galna hästar!

I morse när jag vaknade kände jag av gårdagens rullskidpass i armar och rygg. Ingenting i magen, dock. Måste ha missat att använda den... Men det var skönt att få simma lite och lossa ryggen, men jag blev trött snabbt.

Jag åt frukost före simningen idag och var där vid 8-tiden. Då var det lugnt och skönt i bassängen, fick en bana för mig själv. Bättre känsla idag. Riktigt kul att simma! Jag har ju förbättrat mig otroligt mycket både i bröstsimmet och frisimmet. Sedan är inte tekniken perfekt, men det blir ju bättre och bättre ju mer man simmar!

I övrigt har det varit en slapp dag. Först solade jag på altanen, men det kom snabbt in moln och förstörde, så jag grejade lite i trädgården istället innan jag intog soffan.

Jag gjorde lite spenatsoppa innan jag gav mig ut med Kristin för att hämta hästarna. De stod naturligtvis allra längst bort i hagen. Pelle ville inte bli fångad, så jag tog Bosse istället och vi tänkte att de andra två skulle följa med. Men ponnyn följde inte med och då fick Pelle något konstigt ryck och sprang runt som en galning och gnäggade, vilket såklart gjorde Bosse upprörd, så till sist fick jag släppa honom.

Så stack de tillbaka till utgångspunkten. Vi gick tillbaka och den här gången fick ponnyn gå först. Då blev det plötsligt lugnt igen. Som om ingenting hade hänt. Sedan var det trötta hästar som stod i stallet!

Efter Pelles uppvisning var jag inte så sugen på att sitta på ryggen på honom, så det fick bli Bosse som fick komma ut. Han stod och sov på stallgången, men så fort vi kom ut blev han spänd som en fiolsträng. Det var som att sitta på en bomb.

Vi red banvallen, genade över en gräsåker och red upp i Linneskogen. Han var hur laddad som helst, men skötte sig ändå hyfsat. Det var otroligt kvavt ute och han var rätt irriterad på alla insekter som bet honom överallt.

Han fick iaf röra sig lite grann. Nu sitter nästan alla skor mer eller mindre löst, så jag tänker vänta tills hovis kommer på onsdag innan det blir mer ridning. Inte värt att riskera att det ryker några mer skor. De fläks ju upp och så blir det inget att sätta sömmen i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar