Sidor

söndag 6 april 2014

Riva riva riva!

Igår var jag och Älsklingen iväg och gjorde lite ärenden. Först åkte vi till Tvååker för att kolla in lite färg. Jag visade honom två hus med en gul färg som jag verkligen gillade, och han höll med. Sedan åkte vi till färgbutiken för att köpa färg, men Benny var inte där, så jag fick inte koll på vilken färg det skulle vara denna gången heller.

Vi for vidare till Läjet, där vi kollade in ett hus med nylagt tak. Glacerade betongpannor av lite bredare modell som var riktigt snygga! De kommer att göra sig fint på mitt tak!

Därefter for vi till Varbergs trä för att spana lite på dörrar. Det finns ju hur mycket som helst att välja på! Det slutade med att vi fick med oss en faslig massa kataloger hem för att kolla vidare och bestämma oss.

Vi gjorde även lite andra ärenden innan vi åkte hem igen och svidade om för att köra ner till Falkenberg och fira mor som fyllde år. När vi kom hem igen var jag helt slut! Så jäkla trött! Hade väl sovit lite för lite då vi var hos ett par kompisar på fredagskvällen och var uppe vid sju igår. Så när jag lade mig i soffan och slappnade av somnade jag som en gris. Vaknade mitt i Gladiatorerna, orkade inte hålla ögonen öppna, så jag gick och lade mig. Då var klockan bara halv nio!

Sedan sov jag till halv nio i morse. Helt otroligt! Jag hade nog en del sömn att hämta in!

Idag har jag grejat med hallen. Vädret har varit lite halvdåligt, mulet och en del regn, så inomhusprojekt var rätt. Jag fick rivet ytterväggen (som ska göras om med två fönster istället för dörren).

Före rivning
Efter rivning (arbetsledaren inspekterar)
När vi rivit klart väggen gav vi oss på "helvetes"-tapeterna. Anledningen till att jag kallar dem så är dels färgen, dels att de är nästan omöjliga att ta ner. De har en textil utsida och en riktigt tjock baksida. Jag har använt en tapetborttagare som ångar loss tapeterna och då har det gått rätt bra.
"Helvetes"-tapeten i närbild
Såhär såg trappuppgången ut innan vi började riva tapeterna. Ordentligt rött, alltså. Det var visst snyggt på 80-talet. Fast jag tycker nog att man borde få bidrag från staten för att man varit tvungen att stå ut med sådana här tapeter under sin uppväxt:)


Efter massor av ånga och vatten i sprut-form rasade de äntligen ner och nu är de borta!

Lite behagligare färg...

Trappuppgången uppifrån andra våning
Utan tapeter!
Det känns som om vi fick gjort en hel del idag, trots allt. Nu är allt som ska bort på 2:a våning borta. Eller, vi har lite lister kvar som också ska bort, men annars är det lugnt på den fronten. Nästa steg blir nog att måla taket och trapporna.

Det som vi har kvar i övrigt är att fixa i ordning i ladan så att jag har något att lägga upp brädorna på, vi ska riva trapporna och balkongen och altanen. Ja, nästa helg kommer också att bli fullspäckad!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar