Sidor

måndag 21 april 2014

Mer jobb idag!

Denna dag började med att vi åkte och hämtade lite mer ställningsmaterial, reglar att gå på uppe på taket och presenningar att täcka med.

När vi hade kört hem de grejerna åkte vi och hämtade en hösilage-bal till hästarna.

Sedan byggde vi om ställningen lite så att vi fick ett räcke ovanför kupan. Därefter började Älsklingen bryta loss reglarna som takplåten på kupan var spikad i. De satt fastbultade rejält och bultarna var dessutom nerskruvade i reglarna så att det inte gick att skruva upp dem. Det bar verkligen ingen lätt match att få loss dem, men han lyckades ändå till slut!



Sedan kunde vi äntligen riva de sista eternitplattorna. Tiden gick dock väldigt snabbt och vi hann inte med att spika dit alla reglar som vi skulle, men det får snickarna lösa imorgon.



Som tur är har jag inga problem med höga höjder. Jag hjälpte ju pappa att ta ner tegelpannorna och lägga plåt på stalltaket när jag var i 15-årsåldern.

Dock är det jobbigt med lutningen på hustaket. Det lutar rejält! Och att stå på en svajande stege och spika på vänster sida om stegen när man är högerhänt är inte det lättaste. Men det går.

Imorgon ska jag och Hanna hjälpa snickarna med att lägga papp på taket så att det kan regna utan att det blir vattenskador. Just nu vill jag dock bara vila! Fast det får jag göra i ett annat liv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar