Sidor

tisdag 22 april 2014

Ny karriär?

Idag har jag lekt snickare! Kl sju kom de "riktiga" snickarna och Hanna, som också skulle hjälpa till. Dagens jobb var att få på pappen på taket.

Först bar vi upp alla grejer som skulle upp på ställningen, det var ju en hel del reglar och annat som behövdes.

Hanna och jag spikade upp gångreglar (tvåtvåor). Sådär kul. Inte mycket att hålla i...



Sedan spikade vi på reglar där vindskivorna ska sitta för att länga ut taket lite eftersom väggen kommer att byggas ut. När jag skulle luta mig ut över kanten på taket och spika fast regeln så gick det inte så bra. Självbevarelsedriften tog överhanden och snickaren fick spika dit den istället. Kändes inte vettigt att riskera livet där uppe...

På kupan spikades också fast lite reglar och grejer. 

Sedan började vi lägga pappen med början högst upp. Det som gjorde det hela lite jäkligt var att det blåste rätt rejält och pappen ville fara iväg. De där gångreglarna var ju inte så mycket att hålla sig i och dessutom tog vi ju bort dem allteftersom vi la pappen så det blev mindre att hålla i.

Vi la två rader papp högst upp och sedan gick vi på kupan med pappen.



Till sist fick vi iaf på all papp och sedan var det bara det "roliga" städarbetet kvar för Hanna och mig.

Selma ville vara med mitt i smeten som vanligt:)

Jag var verkligen trött framåt eftermiddagen och jag kände att min energi efter sex dagars hårt arbete var helt slut. Jag ville bara gå och lägga mig, men det kunde jag ju såklart inte göra. 

Elektrikern kom också på besök och vi gick igenom hur vi ska göra lite eljobb under renoveringen.

Efter det satt jag med min h-vetes bokföring, det är ju hög tid att deklarera. Suck!

Nu kommer jag snart att trilla i säng. Imorgon är det dags för vanligt jobb igen, vilket ska bli skönt. Som semester ungefär jämfört med att jobba som snickare...

Så nej, jag tänker inte byta karriär. Visst är det kul att snickra emellanåt, men jag är rätt nöjd med mitt kontorsarbete!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar