Sidor

lördag 26 februari 2011

Underbar dag i skogen!

Idag for Magnus och jag upp till skogen i Åkulla för att med hjälp av min bror Stellan köra ut det sista virket som togs ner i höstas. Han var ju nere en helg och hjälpte mig i januari men då var det en hel del snö så det blev lite kvar som han inte hittade då.
I förrgår gick Magnus lös med motorsågen och sågade bl.a. ner en gran som stod framför boningshuset. Vilken skillnad det blev!
Huset med granen framför, bild från i höstas.
Huset nu.
Ja, just nu ser inte huset något vidare ut, men tänk er huset med herrgårdsgula bräder, vita knutar och fönster  och svart takpannetak. Dessutom ska staketet målas vitt, ett projekt som jag hoppas att jag hinner med i år. Omklädningen av huset får vänta ett tag till. Först ska vi få ordning på de viktigaste grejerna inomhus så att vi kan flytta in.
Iaf så tog Mangus traktorn och jag passade på att elda innan jag åkte efter i bilen.
När jag kom till skogen så höll Magnus och Stellan på att såga isär ett träd som hade blåst omkull. Magnus lastade upp virket där medans Stellan och jag fällde några granar som blivit attackerade av granbarkborrar. Stellan visade mig hur man ska tänka och göra när man fäller träd, många bra tips hade han. Sedan kvistade vi och sågade isär dem. Efter det var det dags för lunch. Vi hittade en lämplig eldstad i den snö som finns kvar på vissa ställen och så grillade vi korv och drack Ögonblink. MUMMA:).
Mätta och glada drog vi oss neråt sjön för att hämta det sista virket som var kvar. Stellan och jag gick i före och bar ihop pinnarna så att det skulle vara lättare att lasta och Magnus fick "övningsköra" med skogskärran.
Det blev ett ordentligt lass och när vi gick tillbaka för att lasta av passade vi på att fälla två björkar till ved.
Det blev en heldag i skogen och drygt 15 m3 ved med hem.
Man är ju inte riktigt van, varken vid kroppsarbete eller frisk luft så nu är jag riktig mör i kroppen! Men det är en skön trötthet. Och nu kan jag anmäla 60 m3 massaved så att jag får in lite pengar. GÖTT!
By the way, jag äger en egen ö också:) Här kommer en bild på den!

1 kommentar: