Sidor

måndag 17 januari 2011

Ridning idag:)

Idag var ingen rolig dag på jobbet. Inte mycket som fungerade som det skulle efter uppgraderingen... Dessutom gick två timmar åt till ett möte (som förvisso var givande). Så jag kom inte någonstans med ordeläggningen idag... helller...
Jag var ändå helt slut när jag åkte hem. Men efter att ha käkat lite o tagit in hästarna, fått lite frisk luft så hittade jag mer engergi och blev väldigt sugen på att dra till ridhuset. Så jag gjorde iordning Pelle, slängde på honom och mig alla reflexer och sedan gick vi till ridhuset.
Av säkerhetsskäl valde jag att gå bredvid, då Pelle var så pigg sist jag red honom och jag vet ju hur han kan vara. När man minst anar det så kommer det en vändning eller ett hopp åt sidan eller ett hysteriskt utbrott.
Mycket riktigt var vägen till ridhuset "jättefarlig", men han hade ju inget annat val än att hänga med sin matte som gick med bestämda steg.
Framme vid ridhuset var ju både Pelle och jag uppvärmda, så det var bara till att sätta igång och arbeta. Så mycket arbete blev det inte. Lite övergångar, galopp på volterna, galoppombyten. Han skötte sig bra och jag tyckte faktiskt att det var lite lättare att rida när jag själv också var uppvärmd.
Efter ca 25 minuter var Pelle ordentligt svettig och flåsade en hel del. Han arbetade ju väl så då var jag nöjd.
Då lyckades jag skrämma honom med reflexländtäcket som jag hade tagit av... När jag skulle slänga på det igen var Pelle övertygad om att det var ett hästätande monster.... Han var dock inte så svår att övertala och när jag väl fick slängt över det över länden på honom var det inte längre farligt.
Vägen hem gick snabbare och Pelle var mycket lugnare. När vi kom hem var han helt torr under sadeln, bara lite svettig i ansiktet. Han har ju lite för mycket päls nu, men eftersom han redan börjat fälla vill jag inte riskera att klippa nu och få grå sommarpäls...
Pelle Knas i sin box i somras...

Det var iaf skönt att röra på sig ordentligt idag och jag kände mig nöjd med ridningen. Det blir ju lite börja om nu eftersom hästarna (och jag) stått alldeles för länge i vinter, men det kan nog bli bra framåt våren/sommaren.

2 kommentarer:

  1. Kul att det gick bra :-)
    Ordrarna väntar säkert på dig.

    /inger

    SvaraRadera
  2. Själva orderna väntar ju, det är värre med kunderna som ringer och skriker efter sina order:)

    SvaraRadera