Sidor

lördag 22 januari 2011

I natt jag drömde...

...att det var vår och jag skulle rida i min älskade paddock!
Därför vaknade jag med en enorm längtan efter att ta med mig båda hästarna och åka till Rolfstorp och rida. Där finns ju faktiskt snö kvar, det är inte som här i tråkiga Himle, bara massa is. Väglaget har ju varit bra de senaste dagarna, vägarna har torkat upp och isen försvunnit, så jag tänkte att det borde gå att dra iväg med släpet.
Men när jag släppte ut hästarna gick jag ut till asfaltsvägen och kollade och där var blankis! Tyvärr saltas inte den vägen längre, så då insåg jag att jag blir tvungen att hålla mig och mina hästar hemma:(. Transporten har stått på gården sedan snön kom för jag tycker inte att det är värt att riskera mig själv, mina hästar, min bil och mitt släp bara för att jag vill ut och köra. Tids nog blir det vår och då kan man också börja köra igen.
Nu är tanken att jag ska ta ut Bosse Bus på en runda i Tråk-Himle. Han MÅSTE ut och röra på sig för han har varit arg som ett bi hela veckan. Häromdagen var jag tvungen att värja mig med piskan för att kunna borsta bort spånet från hans rygg innan jag lade på täcket. Han höll på att äta upp mig!

Ungefär sådär såg han ut... Jag vet ju att hans ilska beror på understimulans, men ibland hinner/orkar man bara inte med allt. Så jag hoppas att jag hittar något ställe där det går att rida i någon annan gångart än skritt, för han behöver verkligen springa av sig så att han blir snäll igen...

1 kommentar:

  1. Sv: Eller hur! Jag putsar alltid mina grejer efter användning, kanske inte sadeln men träns, sadelgjord och förbygel om den sitter på. Sadeln putsas minst en gång i månaden..

    Precis vad jag också tänker, skit samma hur det går, bara vi är snygga;)

    SvaraRadera